Ryżowa sałatka meksykańska |
Moja sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolą zawiera również czerwoną paprykę i oliwki. Jeśli macie ochotę, możecie wzbogacić ją o żółty ser pokrojony w małą kostkę, szynkę lub salami albo ugotowane na twardo jajka. Tu sprawdzi się większość Waszych ulubionych sałatkowych składników.
Ryżowa sałatka meksykańska nie zabierze Wam dużo czasu w kuchni i posmakuje każdemu, polecam, smacznego :)
Ryżowa sałatka meksykańska, składniki:
Ryżowa sałatka meksykańska, przygotowanie:
'Mexican' Rice Salad Recipe:
approx. 150-200 g of cooked rice,
1 can of red kidney beans,
few heaping tbsp of corn,
a handful of olives, optional,
1/2 of a large red bell pepper,
white or light green part of leek or 1/2 of a red onion,
few pickles, optional,
few heaping tbsp of mayo and Greek yogurt,
salt, pepper, sweet and hot paprika (to taste),
some chopped parsley or cilantro, optional
Drain beans, corna nd olive. Finely chop vegetables and combine with rest of ingredients. Enjoy!
ale super sałatka!
OdpowiedzUsuńFresh and delicious.
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie wypróbuję ten przepis.
OdpowiedzUsuńThis looks so fantastic! Thank you for the inspiration!
OdpowiedzUsuńthe creation of beauty is art.
Jaka kolorowa :)
OdpowiedzUsuńEasy, taste, quick -- perfect recipe. :-) Thanks!
OdpowiedzUsuńI like how colorful this is. Looks really good.
OdpowiedzUsuń