Przepis na takie kotleciki chciałam wypróbować od bardzo dawna, ale wciąż o nim zapominałam. Niedawno znalazłam go na paru blogach,ale zdecydowałam się na wersję znalezioną w małej książeczce kulinarnej Kropki.tv. Polecam wszystkim wielbicielom kurczaka, którzy chcieliby posmakować go w troszkę innej formie. Smacznego:)
Źródło: Książka kucharska.Najlepsze przepisy czytelników. Kropka.tv
średnia pierś kurczaka
200 g pieczarek
cebula
ząbek czosnku
jajko
2 plastry wędzonego boczku
100 g sera żółtego
łyżka bułki tartej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
mała czerwona papryka
sól, pieprz, słodka i ostra papryka lub curry
Pieczarki, cebulę, czosnek, paprykę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Kurczaka pokroić w kostkę. W osobnym naczyniu zmieszać podsmażone na patelni składniki z mięsem, bułką tartą, mąką, jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić, z masy formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
Mniam, ale pyszności <3 Super! :D
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie :) Pewnie tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńczasem robię podobne, ale staram się je piec, a nie smażyć :) są bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuńfajne kotleciki! :)
OdpowiedzUsuńOd dawna chcę spróbować takich placuszków - kotlecików, ale jakoś nie mogę się zabrać ... może w końcu się zmobilizuje bo wyglądają bardzo apetycznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńjestem fanką takich kotlecików :) fajnie Ci wyszły!
OdpowiedzUsuńPodobają mi się takie kotleciki, inne niż zwykłe :)
OdpowiedzUsuńależ tam napakowałaś.Raczej nie zrobię,chociaż smaku jestem ciekawy.
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie!:)
OdpowiedzUsuńPyszne kotleciki:)
OdpowiedzUsuń