Łosoś to zdecydowanie moja ulubiona ryba - nie potrzeba wielu składników, by stworzyć z niego pyszne danie. Jakiś czas temu przyrządziłam go w papilotkach z warzywami, tym razem postawiłam na klasyczne połączenie cytryny i koperku. Danie podałam z surówką i pieczonymi ziemniakami. Smacznego:)
dla 2 osób:
dwa kawałki łososia (filet),
kilka plasterków cytryny,
kila gałązek koperku,
sól, pieprz, granulowany czosnek,
papier do pieczenia
Z papieru do pieczenia wyciąć prostokąt na tyle duży, by dało się w niego zawinąć rybę. Każdy kawałek ułożyć na osobnym kawałku papieru, przyprawić, nałożyć plastry cytryny i koperku. Zawinąć szczelnie w ciasną paczuszkę, piec w 180 stopniach ok. 25 minut.
Uwielbiam łososia! Zjadłabym z ogromną chęcią :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńŁosoś to moja ulubiona ryba :)
OdpowiedzUsuńPyszna ryba :)
OdpowiedzUsuńŁososia także bardzo lubię, ale jest drugi po karpiu :) Pomysł na podanie rybki super :)
OdpowiedzUsuńWedług mnie ryby kochają....koperek, cytrynę i czarny pieprz. Taka niezawodna trójka :) Miłego wieczoru .
OdpowiedzUsuńpychota !!
OdpowiedzUsuńCudownie apetycznie,smakowicie,mniam ;)
OdpowiedzUsuńBuziaki
xo xo xo xo xo
to musi być genialne połączenie! niebo w gębie.. <3
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam łososia, pod każdą postacią. Mniam ...
OdpowiedzUsuńZe wszystkich ryb najbardziej lubię łososia :-)
OdpowiedzUsuńOj, uwielbiam łososia w każdej postaci i już myślę kiedy wykorzystam Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńTeż muszę jakąś rybkę przyrządzić, u nas ostatnio były smażone płocie.
OdpowiedzUsuńProsto a jak smacznie:)
OdpowiedzUsuńRybne danie przemawia do mojego smaku.
OdpowiedzUsuńSame pysznosci ;-)
OdpowiedzUsuńŁosoś- moja miłość. W ogóle bardzo lubię ryby, ale do łososia to już mam szczególną słabość. Zwłaszcza wędzonego. Ta opcja jednak kusi i z pewnością tak go przyrządzę- cytryna, koperek, czosnek- nie wiele składników, a efekt musi być wspaniały w smaku ;)
OdpowiedzUsuńJa najbardziej lubię łososia pieczonego w 220 stopniach z solą morską, pieprzem, przyprawą do ryb i białym winem. Proste, szybkie i przepyszne :)
OdpowiedzUsuńŁosoś w papilotach to dla mnie cudowna klasyka :) biorę w ciemno, szczególnie, że to nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe danie.
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie obiadki <3 zdrowo i pysznie!
OdpowiedzUsuńteż przepadam za łososiem, taki klasyczny jest przepyszny :-)
OdpowiedzUsuńŁosoś zawsze i o każdej porze dnia! :]
OdpowiedzUsuńŁosoś, koperek i cytryna to połączenie doskonałe:)
OdpowiedzUsuńczęsto zapiekam ryby w papilotach, są soczyste, aromatyczne. Łosoś w papilotach jest idealny;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, bardzo lubię łososia
OdpowiedzUsuńWhen I still used to eat fish, I always liked salmon best :) Thank you a lot for your last comments! I would love to see your top ten remix items once, but I can understand that you make a food only blog... but have you ever thought of including other topics to your blog as well???
OdpowiedzUsuńI hope you are having a wonderful week so far :)
xx
Larissa
http://cenestquedelachance.blogspot.de/
wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmogłabym prosić o poklikanie w nowym poście? :)
http://czillen.blogspot.com/
mniaaam :)
OdpowiedzUsuń