Bardzo lubię schab w gęstych, sycących sosach, tym razem jednak skusiłam się na zupełnie inną wersję mięsa w szybkiej zalewie na bazie brązowego cukru, bulionu i czosnku. Na pewno posmakuje wielbicielom słodko-pikantnych smaków. Warto pamiętać o przygotowaniu potrawy na małym ogniu z uwagi na niebezpieczeństwo przypalenia się cukru. Przepis Laury Vitale, smacznego:)
3-4 plastry schabu (bez kości)
2/3 szklanki bulionu drobiowego,
duży ząbek czosnku,
2 łyżki brązowego cukru,
sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn, tymianek, granulowany czosnek
Mięso doprawić i przesmażyć do zarumienienia na kilku łyżkach oliwy, odłożyć. Na patelnię wlać bulion, dodać cukier i starty na tarce czosnek, zamieszać, zmniejszyć ogień, poczekać, aż zawrze i włożyć schab. Smażyć razem jeszcze około 5-10 minut (mięso musi być miękkie, a zalewa zredukowana i bardziej gęsta). Podawać z ziemniaczanym puree i dowolnymi jarzynami.
Pyszności ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo soczyście i smacznie :)
OdpowiedzUsuńMmm słodko-słone smaki. Coś dla mnie. Taki obiadek z ziemniaczkami puree to coś przepysznego, a w dodatku bardzo sycącego. Mniam :) Z chęcią bym zjadła. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńzalewa z brązowego cukru? nietypowy smak, czyli coś dla moich kubków smakowych :)
OdpowiedzUsuńAle wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPychotka! Tylko ta marchewka z groszkem... Fuj! :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie !
OdpowiedzUsuńProszę o kliknięcie w linki w poście. Będę bardzo wdzięczna :)
http://rhefresh.blogspot.com
Ooo ten przepis też muszę wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdla mnie to zdecydowanie nowość, ale też jestem bardzo ciekawa smaku. Zapisuję;)
OdpowiedzUsuńGłodna się zrobiłam. :P
OdpowiedzUsuńPyszny, domowy obiadek!!
OdpowiedzUsuńŚwietny sposób, na pewno zrobię taki schab :)
OdpowiedzUsuńCukier, owoce z mięsem to bardzo trafione i fajne smaki.
OdpowiedzUsuńSłodko-słono - pycha! Ciekawa jestem jak smakuje bo wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńMyślę, że taki schab musiał być przepyszny. Pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie, aż głodna się zrobiłam ;)
OdpowiedzUsuńMmmmm, wygląda pysznie! Zapraszam melodylaniella.blogspot.com
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna i ciekawa odmiana podania schabu :)
OdpowiedzUsuńPychota! Mięso przyrządzone w ten sposób musi być przepyszne:)
OdpowiedzUsuńAle ciekawy przepis. Obiadek zapowiada się przepysznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Wypróbuję bo wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńLubię takie smaki! Muszę koniecznie wypróbować Twoją marynatę :) Pysznie się prezentuje to mięsko !!! :)
OdpowiedzUsuńłał panierka musi być wyśmienita xd
OdpowiedzUsuńprzyznam, że nigdy nie jadłam takiego schabu, zaciekawiła mnie ta zalewa!
OdpowiedzUsuńMięsko aż prosi, aby się poczęstować:) Mniam ..mniam...
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja obiadowa
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Zapraszam do mnie
oooo kurcze ale pyszności!!!!mniammmm aż zaraz pójdę coś tworzyć do kuchni :D
OdpowiedzUsuńco powiesz na wzajemną obserwację??
rozmaitowo.blogspot.com
Mashed potatoes is one of my favorite foods! I think I could eat it every day.
OdpowiedzUsuńIf I am a little absent in the coming days, please know that its not because I do not like your blog anymore ;) I feel like the baby is coming soon and my doctor says so... so I prepared a few posts for the coming days but I think I may not be able to surf around the net and comment on other blogs. I will write you as soon as I am back :)!
xx
Larissa
http://cenestquedelachance.blogspot.de/
mniam zjadlabym :))
OdpowiedzUsuńSchabik apetyczny :)
OdpowiedzUsuńTaki obiad to niestety nie moja bajka ;)
OdpowiedzUsuńPowiem Ci, że ta marynata zaskakująco brzmi.. tak bardziej słodko :)
OdpowiedzUsuńja schab uwielbiam pieczony, ale może czas skusić się na takie cudeńko? :)
Wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuń