Dziś francuska tarta w szybszej wersji, bo bez zalewy i przekładania do formy. Płat ciasta wystarczy tylko umieścić na blaszce, a na nim rozłożyć ulubione składniki. Polecam zwłaszcza na pikniki, bo nie traci szybko świeżości, łatwo ją przewieźć i bez problemu zjeść:) Smacznego:)
płat ciasta francuskiego,
upieczona lub usmażona pierś kurczaka (ja użyłam mięsa z dwóch dużych udek),
duży pomidor,
opcjonalnie kilka suszonych pomidorków,
kilka plastrów fety,
kilka łyżek startego parmezanu,
mała cebula,
tymianek, rozmaryn, pieprz
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce i zawinąć do środka każdy brzeg. Nakłuć je widelcem (oprócz zawiniętych brzegów) i posypać parmezanem. Na nim rozłożyć kawałeczki kurczaka, pokrojone pomidory i cebulę. Wkruszyć fetę, doprawić pieprzem i ziołami, ewentualnie posypać dodatkowym parmezanem. Piec w 190-200 stopniach około 30 minut (do zarumienia się ciasta i wyrośnięcia boczków).
wyglada przepysznie
OdpowiedzUsuńO, taką tartę to robię często ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania :-).
OdpowiedzUsuńAle nadziałaś pysznie swoją tartę. Chętnie zjadłabym kawałek :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tarty :), ta wygląda fajnie ale ja średnio lubię fetę w tartach :)
OdpowiedzUsuńMniam jak ja uwielbiam takie dania :-)
OdpowiedzUsuńKawałek takiej tarty najlepiej właśnie smakuje na pikniku ;)
OdpowiedzUsuńJeżeli coś ma w składzie pomidory i kurczaka - już to lubię :D
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę wypróbować! obserwuję ;)
OdpowiedzUsuńnie wiem dlaczego, ale nie mogę obserwować bloga ;(
OdpowiedzUsuńwww.honestallthetime.blogspot.com
wyglada zachęcająco
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
newyolkkitchen.blogspot.com
super, szybka tarta na upalne dni :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam !;)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńIdealna na letnią kolację :)
OdpowiedzUsuńIdealna tarta :) Place lizać.
OdpowiedzUsuńzjadłabym :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńTaka apetyczna, więc pewne, że zniknie bez problemu :)
OdpowiedzUsuńale smakowitości, do tego banalnie proste, składniki też niezbyt wymyślne, więc tzreba zakasać rękawy i testować :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię francuskie wypieki, piękna apetyczna tarta :)
OdpowiedzUsuńOh this looks really good! I love puff pastry filled with delicious veggies but I never thought of making a pizza from it! Such a great idea!
OdpowiedzUsuńHave a wonderful weekend!
xx
Larissa
http://cenestquedelachance.blogspot.de/
Wygląda smakowicie! Lubie tarty w takim wydaniu!:)
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, elegancko i pysznie:D
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł na ciasto francuskie :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńYummm this sounds amazing! xx
OdpowiedzUsuńALLURE OBSESSED - BEAUTY BLOG // BLOGLOVIN'
wyglada przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńSuper przepis ;)
OdpowiedzUsuń