Wiosna to czas na młodą kapustę i rzodkiewki - warto przygotować z nich chrupiącą, zdrową surówkę. W połączeniu ze szczypiorkiem, ulubionymi warzywami i prostym dressingiem z oliwy i cytryny będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Smacznego:)
główka młodej kapusty,
pęczek rzodkiewek,
pół małej cukinii,
mała marchewka,
pół papryki,
duży pęczek szczypiorku,
kilka łyżek posiekanego koperku,
garść ziaren słonecznika
oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz (do smaku)
opcjonalnie szczypta cukru
Rzodkiewki, cukinię i marchew zetrzeć na wiórki. Poszatkować kapustę, paprykę drobno pokroić. Połączyć z pozostałymi składnikami surówki.
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku:
ENGLISH:
1 head of young cabbage,
a handful of radish,
1/2 of a small zucchini,
1/2 of a red bell pepper,
a bunch of chive, chopped
few Tbs of chopped dill,
a handful of sunflower seeds,
olive oil, lemon juice, salt and pepper (to taste),
a pinch of sugar (optional)
Grate the radish, carrot and zucchini. Shred the cabbage and finely chop the pepper. Combine with remaining ingredients of the slaw. Enjoy:)
Przepyszna ta surówka! Mniam :)
OdpowiedzUsuńZ wielką chęcią bym zjadła. Rewelacja! :)
...a ile tu kolorów!
Pozdrowionka :)
pycha i jak kolorowo :)
OdpowiedzUsuńSuper crunchy and delicious!
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentuje taka kolorowa surówka :)
OdpowiedzUsuńhttp://photolovepodrugiejstronie.blogspot.com/
Bardzo lubię ten typ surówek, mniam :)
OdpowiedzUsuńjaka kolorowa, mniam :)
OdpowiedzUsuńIt looks very pretty and tasty, Natalia!
OdpowiedzUsuńCzęsto w domu robię taką surówkę i bardzo ją lubię.
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda 😀
OdpowiedzUsuńMega kolorowa :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :*
Very interesting post! Have a lovely Day! 😘😘😘
OdpowiedzUsuńkolorowa i pełna zdrowia! :)
OdpowiedzUsuńSurówka wygląda pysznie :) Wspaniały dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńŚwietna :) Zjadłabym nawet bez obiadu :D
OdpowiedzUsuńmmm pycha ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam :
unnormall.blogspot.com
Natalia this look really beautiful!
OdpowiedzUsuńPycha! za surówke z młodej kapusty dałabym się kroić
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobną, ale bez cukinii. Uwielbiam takie lekkie surówki obiadowe.
OdpowiedzUsuńCzy ktoś nie lubi takich pięknych i smacznych surówek? My mogłybyśmy zjeść po jednej dużej misce takiej piguły witamin :D
OdpowiedzUsuńmoja ukochana surówka;)
OdpowiedzUsuńCzy jest tu ktoś, kto nie lubi takich cudów. Wszystko, co nam daje wiosna. Pycha nad pysznościami :)
OdpowiedzUsuńLooks like my perfect dinner!
OdpowiedzUsuńHave a good evening
Ale fajne zestawienie - taki miks musiał być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam młodą kapustę i jutro będę robić w wersji gotowanej, ale surówkę chyba wypróbuję :)
Prosta i pyszna :)
OdpowiedzUsuńSuper kolorowa :)
OdpowiedzUsuńMniam. :)
OdpowiedzUsuńchętnie wypróbuję, bo wygląda i zapowiada się bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńPycha, uwielbiam takie surówki. :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda surówka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
jaka ładna kolorowa!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką kolorową zawartość talerza :)
OdpowiedzUsuńSurówka wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuń