Jeśli zdarzy się, że ugotujecie do obiadu za dużo kaszy jaglanej, warto wykorzystać jej nadmiar do przygotowania smacznego deseru. Budyń jaglany to ciekawa odmiana od tradycyjnego, pysznie smakuje z domowym sokiem malinowym, świeżymi owocami i wiórkami kokosowymi. Jest dobry na ciepło i na zimno. Jeśli dodamy do niego trochę kakao, otrzymamy wersję czekoladową. Smacznego:)
1-2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ciepłej lub zimnej),
1-2 szklanki mleka (lub więcej, może być ciepłe lub zimne),
cukier puder lub miód do smaku,
duża szczypta wanilii,
domowy sok malinowy, świeże owoce, wiórki kokosowe lub inne ulubione dodatki do budyniu
Kaszę zmiksować w blenderze z mlekiem, cukrem i wanilią do otrzymania gęstego budyniu (można dolać trochę mleka, gdyby był zbyt gęsty). Zalać sokiem, ułożyć owoce, posypać wiórkami.
ENGLISH:
1-2 cupc of cooked millet (warm or cold),
1-2 cups of milk (warm or cold),
powdered sugar or honey (to taste),
a big pinch of vanilla,
homemade raspberry juice, fresh fruit, coconut shavings or any other toppings of your choice
Blend the millet with milk, sugar and vanilla, until smooth and creamy. Add enough milk, to reach a pudding consistency. Decorate with toppings of your choice. Serve cold or warm. Enjoy)
I have cooked millet souffle once and I really liked it. This looks yummy, too!
OdpowiedzUsuńHave a good Sunday
Na taki budyń to ja się pisze :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńAleż on pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszny deser.
To musi świetnie smakować.
Pozdrawiam niedzielnie :)
Dzięki za przepis😊
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie i bardzo owocowo :D Idealny na letnie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńI like it so much! Really cool.
OdpowiedzUsuńSTYLEFORMANKIND.COM
Latest Post: Simple Swedish Home Filled With Natural Light
Dawno takiego nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam po prostu;)
OdpowiedzUsuńJadłam, ale z surowej kaszy zmielonej na mąkę-pychotka:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię ten jaglany budyń :) w sam raz na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam, wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńTakiego budyniu to jeszcze nie jadłam. Muszę kiedyś spróbować. :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo kusząco <3
OdpowiedzUsuńHave never had a millet pudding...this looks so beautiful and delicious with stone fruit and coconut.
OdpowiedzUsuńMmm... przepyszna propozycja! Z wielką ochotą skusiłabym się na pucharek takiego budyniu :)
OdpowiedzUsuńPychotka uwielbiam kaszę jaglana 😍
OdpowiedzUsuńI have never heard of this, but it looks very good!
OdpowiedzUsuńKaszą jaglaną to jedna z moich ulubionych kasz. Z chęcią wypróbuję przepis.pozdrawiam serdecznie 💜
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na deser:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie i trzeba wypróbować przepis.
OdpowiedzUsuńGdybym miała taki pucharek pod ręką ;) pycha!
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńThank you very much for your visits, I love your last post!!!kiss
OdpowiedzUsuń👌👌👌💚💚💚
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńTakie przysmaki to jednak nie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPyszności, zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńLove it!
OdpowiedzUsuńBEAUTYEDITER.COM
Latest Post: What's New: Ciaté, ILIA and Guerlain
Lubię takie desery. No i są zdrowe :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńdziś taki sobie zrobię;)
OdpowiedzUsuńTaki z owocami zapowiada sie przepysznie
OdpowiedzUsuńBardzo lubię właśnie takie desery :) Mniami :)
OdpowiedzUsuńI have been thinking to make millet pudding. Love that you have added raspberry juice and fresh fruits in it. Looks so bright!
OdpowiedzUsuńIt looks good!!!kiss
OdpowiedzUsuń👌👌👌💚💚💚