Dziś zapraszam na wspaniałe czosnkowe bagietki z dużą ilością natki pietruszki i ciągnącego sera. Takie zapiekanki to o wiele lepszy wybór niż te sklepowe, są chrupiące, aromatyczne i pyszne. Mają sporo kalorii, ale od czasu do czasu warto przygotować sobie domowy fast food. Ja przygotowałam moje zapiekanki na domowym chlebku Subway, ale nada się się każda bagietka czy ciabatta. Polecam, smacznego:)
bagietka,
5-6 ząbków czosnku,
3-4 łyżki masła,
4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
szklanka startego sera,
Natkę i czosnek bardzo drobno posiekać, a najlepiej zmiksować w blenderze. Wymieszać z masłem. Bagietkę przekroić na pół, posmarować czosnkowo-ziołowym masłem. Posypać serem. Piec w 180 stopniach około 15 minut (aż bagietki będą chrupiące, a ser się rozpuści).
ENGLISH:
1 loaf of baguette or ciabatta (try using my homemade Subway bread),
5-6 cloves of garlic,
3-4 tbsp of butter,
4 tbsp of chopped parsley,
1 cup of grated cheese of your choice,
Blend the parsley with garlic and butter. Spread over the bread. Sprinkle with cheese. Bake for about 15 minutes (180C), until crispy and melted on top. Enjoy:)
Można dodać szpinak :D
OdpowiedzUsuńpycha :)
OdpowiedzUsuńTo danie zdecydowanie polubił by mój Ukochany. :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ! :)
ANRU,
Pyszne, już wyobrażam sobie ich smak. super pomysł -:)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają.
OdpowiedzUsuńTakie domowe zdecydowanie wypadją lepiej niz kupcze. Chętnie bym przetestowała ten przepis :)
OdpowiedzUsuńA ja właśnie jestem na diecie, a tu takie pyszności!
OdpowiedzUsuńSuperrrrr
OdpowiedzUsuńto jest to :) narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńI love garlic bread au gratin, this looks wonderful!
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam takie specjały. :D
OdpowiedzUsuńCzosnkowe grzanki to moja absolutna miłość, od dziecka mam do nich słabość :)
OdpowiedzUsuńwow that thick layer of melted cheese atop looks amazing!
OdpowiedzUsuńThank you very much for your visits, I love your last post!!!kiss
OdpowiedzUsuń👌👌👌💚💚💚
taką bagietkę bym zjadła!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie bagietki ♥
OdpowiedzUsuńThat looks so lovely and yummy!
OdpowiedzUsuńHave a good evening
Ooo - wiele słyszałam o zapiekankach czosnkowych. Super!
OdpowiedzUsuńTo chyba coś dla mnie. Ciekawi mnie czy warto spróbować. Na pewno!
Pycha. Bardzo mi się podoba ten przepis.
Pozdrowionka cieplutkie :)
Uwielbiam takie bagietki :)
OdpowiedzUsuńO proszę,jak pomysłowo:)
OdpowiedzUsuńpyszotka
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką bagietke.Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńkocham grzaneczki:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czosnek, ale w połączeniu z bagietką i serem jeszcze bardziej :D :D
OdpowiedzUsuńAleż mi ślinka cieknie na nie :P :P :P
Uwielbiam te bagietki :) Zawsze kupowałam je w Biedronce, ale wiadomo, że pewnie pełno tam jest konserwantów. Teraz będę mogła sama je zrobić w domu :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że tak, takie bagietki zrobione w domu są smaczniejsze i zdrowsze...
OdpowiedzUsuńThis loosk really delicous even though I do not eat cheese. But I am sure I could come up with a yummy vegan version of it :D
OdpowiedzUsuńHow is your summer going? You are back to work, am I right? Here I can feel fall arrive and it is getting much colder at night. However, the days are still nice and warm and I think we night even spend a day at the lake this weekend :)
Sending much love!
Xx
Rosa Larissa Klara
conscious lifestyle of mine
PYCHA-nasze ulubione:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie grzanki tego typu.:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zapiekanki:)
OdpowiedzUsuńyummy!
OdpowiedzUsuńi loved garlic when i lived in my native town which is the colder part of my country and people living there use garlic in daily dishes more often.
OdpowiedzUsuńthis dish of your's sounds deliciously inviting dear natalia!
Uwielbiam takie pyszności, a dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńzawsze kupowałam bagietki czosnkowe ze sklepu, i do tej pory nie rzucil mi sie w oczy zadne przpeis na nie, az do dzisiaj, w piatek zamierzam robić saltke z krewatkami i myśle ze takie bagietki bedą swietnym dodatkiem, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńo mniam! domowe = najlepszy :D
OdpowiedzUsuńTakie grzanki idealnie mi pasują do jakiejś zupy kremu, choć na samo też na pewno smakują wybornie ;D
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńSandicious
normalnie się zaśliniłam na sam widok!
OdpowiedzUsuńja dziś to jadłam:)
OdpowiedzUsuńI am seriously drooling here!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczywo czosnkowe, przez długi czas kupowałam mrożone bagietki, myślałam o maśle czosnkowym, ale teraz muszę spróbować podziałać sama, ale zgłodniałam! :D
OdpowiedzUsuńAle one wyglądają smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńwyglada oblednie ;))
OdpowiedzUsuńBardzo fajne bagietki czosnkowe z serem. Kiedyś robiłem zwykłe grzanki z serem z dodatkiem przyprawy do grzanek. Muszę spróbować tej wersji grzanek ☺
OdpowiedzUsuńSerdecznie Panią pozdrawiam,
Patryk
Pychota! Już sobie zapisałam przepis ^^!
OdpowiedzUsuńyollowe.blogspot.com
Lubię takie zapiekanki.
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńdoskonałe do lekkiej sałatki :)
OdpowiedzUsuńAaaale narobiłaś mi smaka ;)
OdpowiedzUsuń