Moje zamiłowanie do pieczenia bułeczek jest chyba znane wszystkim czytelnikom mojego bloga - co jakiś czas publikuję nowe przepisy na pyszne, domowe bułeczki. Dzisiejsze są z dodatkiem suszonych pomidorów, z delikatnym wnętrzem i miękką skórką. Następnym razem dodam do nich odrobinę suszonych włoskich ziół i posypię z wierzchu parmezanem, będą jeszcze lepsze. Polecam, smacznego:)
Polecam też inne moje przepisy na bułeczki:)
350 ml ciepłej wody,
115 g posiekanych suszonych pomidorów,
2 łyżki oliwy/oleju ze słoiczka z pomidorami,
500 g mąki,
łyżeczka soli,
łyżeczka cukru,
łyżeczka suchych drożdży,
mleko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem
Połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy, wyrabiać około 15 minut. Pod koniec wyrabiania stopniowo dodawać oliwę. Odstawić do wyrośnięcia na 1.5 godziny. Po tym czasie podzielić ciasto na 9-10 części, uformować bułeczki (ciasto może się kleić, wtedy należy dodać więcej mąki). Układać na wyłożonej papierem blaszce, odstawić do podwojenia objętości na około 30 minut. Posmarować odrobiną mleka. Piec w 200 C około 25-30 minut.
Przepis znalazłam tutaj.
ENGLISH:
350 ml of warm water,
115 g of chopped sund-dried tomatoes,
2 tbsp of olive oil from the tomato jar,
500 g of flour,
1 tsp of salt,
1 tsp pf sugar,
1 tsp of dry yeast,
some milk to brush the rolls before baking
Combine all the ingredients, except olive oil. Knead for about 15 minutes. After 10 minutes of kneading, gradually add olive oil. Cover with kitchen towel and set aside for about 1 1/2 h. Form 9-10 rolls out of the dough, place them on a tray covered with parchment paper. Cover and let it rise for additional 30 minutes. Brush each roll with some milk. Bake in 200 C for about 25-30 minutes. Enjoy:)
See the original recipe.
I bright some hot steaming soup over and let's lunch together! These buns look out of this world, Natalia.
OdpowiedzUsuńŚwietne bułeczki na udany początek dnia :)
OdpowiedzUsuńKocham domowe bułeczki!
OdpowiedzUsuńpaulan-official-blog.blogspot.com
This is really stunning!
OdpowiedzUsuńSTYLEFORMANKIND.COM
Latest Post: Scandinavian Loft With Brick Walls
Naprawdę wspaniale się te bułeczki prezentują.
OdpowiedzUsuńSuper-smaczne, wizualnie dopracowane.
To mi się podoba. A suszone pomidory uwielbiam.
Pozdrowionka niedzielne :)
Super:):):)
OdpowiedzUsuńbeautiful recipe Natalia !
OdpowiedzUsuńAle muszą być smaczne. Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła taką bułeczkę! Oj, narobiłaś mi wielkiego smaku :)
OdpowiedzUsuńPo prostu pycha :) Bułeczki z suszonymi pomidorami, moimi ulubionymi 😊❤
OdpowiedzUsuńKiedyś takie pieklam ;)
OdpowiedzUsuńpiękne, aż sie ma ochotę na jedną:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pieczywo z dodatkiem suszonych pomidorów :)
OdpowiedzUsuńNie jestem fanką pomidorów, jedyna ich postać, którą jem to pomidorowa i ketchup. Jeśli chodzi o jedzenie, to trzeba przyznać - jestem beznadziejnym przypadkiem. :D
OdpowiedzUsuńAle bułeczki wyglądają naprawdę smakowicie, aż zachciało mi się wersji czosnkowej. :P
Ja też piekłam bułeczki z suszonymi pomidorami. Są pyszne. Muszę spróbować Twoje wersji :)
OdpowiedzUsuńNo nigdy takich bułeczek nie jadłam, coś czuję, że staną się moimi ulubionymi :)
OdpowiedzUsuńLooks Good! Thanks for sharing! 🍁🍁🍁
OdpowiedzUsuńLooks delicious!!! Thank you for recipe :-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na nowy tydzień. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńThey look wonderful, Natalia!
OdpowiedzUsuńAle pysznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńmmm pycha :D
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :) Zjadłabym na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńSuper bułeczki, na śniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńBułeczki wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne bułeczki, uwielbiam suszone pomidorki :-)
OdpowiedzUsuńSą niezwykle apetyczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Thank for stopping on my blog! Have a lovely Day! 🍁🍁🍁
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńWygladają bardzo smacznie:))nigdy takich nie jadłam:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńuwielbiam bułeczki, ale niesety nie przpepadam za suszonymi pomidorami :c ale bez bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńOj chętnie bym posmakowała!
OdpowiedzUsuńno i narobiłaś ochoty!
OdpowiedzUsuńI just need some soup to go with these delicious looking tomato rolls.
OdpowiedzUsuńils sont superbes un régal
OdpowiedzUsuńbonne soirée
Thank for stopping on my blog!
OdpowiedzUsuń💛💛💛
Jakie urocze bułeczki, z pewnością są pyszne!
OdpowiedzUsuńMmm wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńMój facet byłby z pewnością ich miłośnikiem, bo jest wielkim fanem suszonych pomidorów :) Może mu kiedyś upiekę takie bułeczki, z pewnością będzie zadowolony ;)
OdpowiedzUsuńFajne bułeczki ☺ Takie bułeczki z pewnością wyśmienicie smakują.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Świetny przepis, muszę go sobie zapisać.
OdpowiedzUsuńTakich bułeczek jeszcze nie jadłam, ale narobiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne bułeczki ☺ Bardzo lubię takie bułki domowej roboty ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk