1 i 1/2 szklanki mąki,
1/2 szklanki dyniowego puree,
3/4 łyżeczki cynamonu,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki sody,
1 i 1/2 szklanki cukru,
duża szczypta mielonej wanilii,
1/2 szklanki oleju,
2 jajka (w temperaturze pokojowej),
1-2 łyżki kakao
ENGLISH:
1 1/2 cup of flour,
1/2 cup of pumpkin puree,
3/4 tsp of cinnamon,
1/4 tsp of nutmeg,
1/2 tsp of baking powder,
1/2 tsp of baking soda,
1 1/2 cup of sugar,
a big pinch of vanilla,
1/2 cup of oil,
2 eggs (room temperature),
1-2 tbsp of cocoa powder
Mix all the dry ingredients (flour, baking powder, soda, cinnamon, nutmeg). In another bowl, whisk the eggs, pumpkin puree, oil and sugar. Combine everything together, mix quickly. Spoon 1/3 of a batter into another bowl, mix with cocoa (add enough cocoa to darken the batter). Place some of the light batter into prepared bread pan (23x13), add the cocoa batter and another portion of light batter on top. Bake for about 50-60 minutes in 180 C. Pour over some melted chocolate or serve without any frosting. Enjoy:)
Wygląda naprawdę znakomicie. :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się! :)
UsuńUwielbiam dynię, więc to ciasto z pewnością byłoby dla mnie :D
OdpowiedzUsuńŁadny zawijas :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńMniam, lubię takie ciacha :)
OdpowiedzUsuńWow, it looks wonderul, so tasty!
OdpowiedzUsuńGreat post dear, so nice and interesting.
Like it so much!
Have a nice weekend, darling! New post is on my blog.
Visit me, and follow. Hope see you soon. Maleficent
Dzisiaj kupiłam dynie na krem. Zostało mi jej dość dużo. Może zrobię takie ciacho 😊
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie wygląda takie dwukolorowe ciasto, mniam :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie dodawałam do ciasta dyniowego kakao - muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńJak zwykle zrobiłaś mi apetyt :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie:)))pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńNiesamowicie apetycznie wygląda :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńSo moist and flavourful...I love the beautiful cocoa swirls.
OdpowiedzUsuńJaki ciekawy wzorek w środku się ukazał :)
OdpowiedzUsuńTakie wilgotne ciasta to ja baaardzo lubię :) Ciasto prezentuje się super apetycznie! Myślę, że na jednej kromce by się u mnie nie skończyło <3
OdpowiedzUsuńmhmmmm pycha:)
OdpowiedzUsuńPuree to chodzi o surową tartą dynię czy ugotowaną i przetartą ?🤔
OdpowiedzUsuńChodzi o upieczoną dynię, która jest zmiksowana na gładkie puree, pozdrawiam☺
UsuńSam wygląd tegoo ciacha zachęca do wypróbowania przepisu:)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńale apetycznie wygląda Twoje ciacho, jak babka :)
OdpowiedzUsuńil est superbe je t'en piquerai bien une tranche
OdpowiedzUsuńbonne soirée
wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i życzę miłego wieczoru ;)
ANRU,
Ciekawy przepis. Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuń✾ I'm Dollka Blog ✾
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńDo porannej herbaty jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym ale nie jem cukru ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie w sam raz do kawki:)
OdpowiedzUsuńOdwiedzili nas rodzice i dyni przywieźli nam tyle, że nie mamy gdzie ich trzymać w naszej kawalerce :P Idealny pomysł na ich wykorzystanie :)
OdpowiedzUsuńZawsze jak do Cb zaglądam narobisz mi niezłego smaka ;)
OdpowiedzUsuńTakie ciasta lubię najbardziej, proste i szybkie do upieczenia :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam ciasta z dynią!:)
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie ;)
OdpowiedzUsuńWow! Looks Good! 😋😋😋
OdpowiedzUsuńZapisuję do wypróbowania. Takie wypieki lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńJakie przepyszne dyniowe ciacho.!
OdpowiedzUsuńWłaśnie na takie mam ochotę.
Super! Muszę koniecznie wypróbować :)
Pozdrawiam :)
So delicious and healthy!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda ciasto dyniowe z kakao :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
W tym roku zrobiłam ciasto dyniowe, było świetne w smaku, ale widzę, że z kakao to jeszcze lepszy przepis :)
OdpowiedzUsuń