Amerykańskie krążki cebulowe były od dawna na mojej liście przepisów do wypróbowania. Ich przyrządzenie jest banalnie proste, stanowią za to świetny dodatek do wielu domowych fast foodów - hamburgerów, hot-dogów czy pieczonego mięsa. Podane z ulubionym sosem mogą być też pyszną, chrupiącą przekąską. Co prawda są bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu warto zafundować sobie taki przysmak. Polecam, smacznego:)
1-2 cebule
szklanka mąki,
słodka papryka,
szczypta soli,
łyżeczka proszku do pieczenia,
szklanka bułki tartej,
duże jajko,
2-3 łyżki mleka
Obrać cebule, pokroić na dość grube plastry i podzielić na krążki. Do mąki dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Krążki cebuli obtaczać w mące, następnie zanurzać w jajku wymieszanym z mlekiem, a następnie dokładnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia.
ENGLISH:
1-2 onions,
1 cup of flour,
sweet pepper,
a pinch of salt,
a tsp of baking powder,
1 cup of bread crumbs,
1 large egg,
2-3 tbsp of milk
Peel the onions and cut into rings. Combine the flour with the seasonings and baking powder. Whisk the egg with some milk. Dip each onion ring into the flour mixture, next into the egg mixture and then cover well with bread crumbs. Fry on a hot oil, until golden brown. Drain on a kitchen towel. Enjoy:)
Słyszałam, ze smaczne ale nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńSuper duper crunchy and delicious!
OdpowiedzUsuńPowiem Ci, że naprawdę uwielbiam takie krążki.
OdpowiedzUsuńA ta propozycja naprawdę mi się spodobała i chętnie bym je dziś zjadała na obiad :)
Uwielbiam.
Pozdrawiam! :)
Aż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńTeż zawsze chciałam je wypróbować. Pozwolisz, że skorzystam z Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńI love onion rings but I’ve never tried to make them! Maybe I’ll give this a try XD
OdpowiedzUsuńTheNotSoGirlyGirl // Instagram // Facebook
Nigdy nie jadłyśmy ale wyglądają ciekawie :)
OdpowiedzUsuńWow, uwielbiam krążki cebulowe - nigdy ich nie robiłam, ale moja mama kiedyś często je robiła. Muszę je koniecznie przyrządzić!
OdpowiedzUsuńAle super:)
OdpowiedzUsuńThese look so delicious!
OdpowiedzUsuńHave a good week
Nigdy nie jadłam ale wypróbuję:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam ich smak :-)
OdpowiedzUsuńIdealne dla spotkań towarzyskich 🙂
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńSuper, strasznie dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńAle ekstra :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł.
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła takie krążki <3
OdpowiedzUsuńhttp://paulan-official-blog.blogspot.com/
Jadłam kiedyś i chętnie spróbowałabym zrobić takie krążki:)
OdpowiedzUsuńLubię je, ale dawno nie jadłam. Ale mi smaku narobiłaś. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam krążki cebulowe, muszę kiedyś spróbować zrobić je samodzielnie :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńthese onion rings looks wonderfu and delicious!!
OdpowiedzUsuńAnglicy tak je lubią, a ja nie :/ Kilka razy próbowaliśmy się z mężem do nich przekonać kupując i robiąc samemu w domu ale jednak to nie dla nas.
OdpowiedzUsuńUwielbiam krążki cebulowe. :)
OdpowiedzUsuńPychotka! Rewelacyjna przegryzka :D
OdpowiedzUsuńBędę musiała spróbować je zrobić :)
OdpowiedzUsuńPewnie, raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie pyszności :) Tym bardziej, że krążki smakują naprawdę wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńna imprezę super:)
OdpowiedzUsuńexcellente idée à noter
OdpowiedzUsuńbonne soirée
wyglądają smakowicie :) jeszcze nie robiłam samodzielnie ;p zazwyczaj kupne jadłam :)
OdpowiedzUsuńSandicious
Muszę wypróbować ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńGdybym tylko lubiła cebulę ;)
OdpowiedzUsuńwszędzie je widzę a jakoś jeszcze nie miałam okazji ich zrobić :D
OdpowiedzUsuńhttp://wooho11.blogspot.com/ - Zapraszam na nowy wpis <3
Nigdy nie jadłam, ale często je widzę na amerykańskich filmach i zawsze mnie ciekawi ich smak :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię, choć daaawno nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić takie krążki z cebuli :) Bardzo smakowicie to wygląda. Widziałem, jak Martha Stewart robiła takie krążki z cebuli w programie kulinarnym :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Uwielbiam cebulkę, a takie krążki na pewno by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuń