puszka białej fasoli,
cebula,
ząbek czosnku,
liść laurowy,
2 kulki ziela angielskiego,
duża szczypta majeranku, sól, pieprz, ew. granulowany czosnek
Cebulkę i czosnek drobno posiekać, smażyć do zezłocenia z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyjąć przyprawy, zmiksować z pozostałymi składnikami pasty.
ENGLISH:
1 can of white beans (1 1/2 cup )
1 onion,
1 clove of garlic,
1 bay leaf,
2 corns of allspice,
a big pinch of marjoram, salt, pepper, granulated garlic
Finely chop the onion and garlic, cook with the bay leaf and allspice, stirring, until lightly golden. Remove the spices and blend with the rest of ingredients. Enjoy:)
Robiłam i o dziwo wyszedł mi smakowity :D Twój cudo!
OdpowiedzUsuńKiedys robiłam i jadłam ale nie polubiłam ;)
OdpowiedzUsuńRobiłam juz pastę z czerwonej fasoli, ale tej także muszę spróbować
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie :)
OdpowiedzUsuńakurat za smalcem nie przepadam, nawet z fasoli
OdpowiedzUsuńciekawy, może i ja w końcu spróbuję? :)
OdpowiedzUsuńVery smooth and creamy!
OdpowiedzUsuńKurczę, pierwszy raz widzę i ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńJa akurat nie lubię smalcu w żadnej postaci.. jakoś tak mnie nikt nie przekona, ale mąż uwielbia.. to zdecydowanie coś dla niego. ;)
OdpowiedzUsuńmusi być pyszne! :D
OdpowiedzUsuńdodaję do obserwowanych i czekam na więcej inspirujących przepisów :D
takiego smalcu z fasoli jeszcze nie jadłam, muszę w końcu zrobić
OdpowiedzUsuńmmm chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńpyszne smarowidło :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jego smak :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam smalec z fasoli! Nawet mój mąż mięsożerca bardzo go polubił i czasami sam prosi abym go zrobiła :P
OdpowiedzUsuńA to mnie zaskoczyłaś :) Aż chce się spróbować :)
OdpowiedzUsuńdziś sobie zrobię:)
OdpowiedzUsuńSmalcu nie lubię i nie jadam, ale z fasoli ciekawa opcja, mogłabym skosztować.
OdpowiedzUsuńrobiłam podobny w zimie i zniknął tak szybko, ze nie zdążyłam obfocić;)
OdpowiedzUsuńpycha!!
Miałam przepis od koleżanki, całkiem o nim zapomniałam 😊
OdpowiedzUsuńPyszny! Bardzo go lubię :)
OdpowiedzUsuńLubie takie smarowidła :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuńPrzymierzam się do zrobienia tego smalcu z fasoli od jakiegoś czasu i tak jakoś umyka mi realizacja tego przepisu. Może w końcu się skuszę. Wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńRobię tak samo i bardzo nam smakuje, świetny na lato do świeżego pieczywa :)
OdpowiedzUsuńSmalec lubię ze słoniny a takiego jeszcze nie próbowałem :D
OdpowiedzUsuńnigdy bym się nie domyśliła, że można zrobić smalec z fasoli <3
OdpowiedzUsuńdorey-doorey.blogspot.com