października 03, 2018

Dyniowe muffiny z serem / Cream Cheese Stuffed Pumpkin Muffins

Dyniowe wypieki to idealny pomysł na tę porę roku. Dzisiejsze muffiny, które upiekłam przy użyciu dyniowego puree, są aromatyczne od korzennych przypraw, chrupiące dzięki słodkiej kruszonce, a poza tym bardzo długo zachowują świeżość. Nadziane kremowym serkiem jeszcze zyskują na smaku i stają się oryginalnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Smacznego:)

na 12-15 muffinek:

nadzienie:
ok. 140 g kremowego serka w temperaturze pokojowej,
1/4 szklanki cukru,
duża szczypta mielonej wanilii

ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki sody,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżki cynamonu,
1/2 łyżeczki mielonego imbiru,
1/3-1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
2 jajka,
3/4 szklanki cukru,
1/2 szklanki mleka,
1/2 szklanki oleju,
szklanka dyniowego puree,
duża szczypta mielonej wanilii

na kruszonkę:
1/2 szklanki cukru,
5 łyżek zimnego masła,
ok.8 łyżek mąki,
1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotować kruszonkę: masło rozetrzeć  palcami z pozostałymi składnikami kruszonki. Dodać tyle mąki, by dało się formować duże okruchy. Odstawić do lodówki. Krótko zmiksować składniki nadzienia. W drugim naczyniu zmiksować dyniowe puree, mieloną wanilię, olej, mleko, cukier i jajka. W drugiej misce wymieszać przyprawy, proszek, sodę i mąkę. Połączyć zawartość obu misek, krótko wymieszać.  Do foremek nakładać po czubatej łyżce ciasta, łyżeczce serka i kolejnej porcji ciasta. Posypać obficie kruszonką. Piec w 180C około 20-25 minut.

Przepis Laury Vitale.

ENGLISH:

for 12 to 15 muffins:

for the filling:

140 g of cream cheese,
a big pinch of vanilla,
1/4 cup of sugar

for the batter:
1 1/2 cup of flour,
1/2 tsp of baking soda,
1/2 tsp of baking powder,
1/2 tbsp of cinnamon,
1/2 tsp of granulated ginger,
1/4-1/3 tsp of nutmeg,
2 eggs,
3/4 cup of sugar,
1/2 cup of milk,
1/2 cup of oil,
1 cup of pumpkin puree,
a big pinch of vanilla

for the crumble:

5 tbsp of cold butter,
1/2 cup of sugar,
approx. 8 tbsp of flour,
1/2 tsp of cinnamon

Prepare the crumble: using your fingers, rub the butter into remaining ingredients of the crumble. Add enough flour to create big lumps out of the mixture. Chill in the fridge. Mix all the filling ingredients, set aside. In anoyher bowl mix pumpkin puree, vanilla, oil, milk, sugar and eggs. In another bowl combine all the dry ingredients and add to the wet, mix briefly. Add one heaping tbsp of the batter into each muffin form, add 1 tsp of the cream cheese mixture and top with more batter. Sprinkle generously with prepared crumble. Bake for about 20 to 25 minutes in 180C. Enjoy:)

33 komentarze:

  1. Idealne na rozpoczęcie dyniowego sezonu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak , już zaczyna się królowanie dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zjadłabym z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na takie muffinki nie trzeba mnie namawiać :) Wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I simply can't resist anything with crumble! These muffins look so tempting and perfect for the season, Natalia.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapiszę sobie, mam nadzieję, że w tym roku uda mi się wykorzystać sezon dyniowy w pełni :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
    In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają jak małe drożdżówki :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Wspaniałe, na jesień idealne, spróbuję chyba zrobić ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Love these muffins, sounds delicious and are different!

    OdpowiedzUsuń
  11. Hello to every one, since I am actually eager of reading this blog's post to be updated on a
    regular basis. It includes pleasant material.

    OdpowiedzUsuń
  12. WOW just what I was looking for. Came here
    by searching for QQjaya

    OdpowiedzUsuń
  13. If you wish for to get a good deal from this piece of writing then you have
    to apply these strategies to your won blog.

    OdpowiedzUsuń
  14. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results.
    If you know of any please share. Thanks!

    OdpowiedzUsuń
  15. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for
    you? Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to find out where
    u got this from. thanks

    OdpowiedzUsuń
  16. Great article! We are linking to this particularly great content on our website.

    Keep up the great writing.

    OdpowiedzUsuń
  17. always i used to read smaller articles or reviews which as well clear their motive,
    and that is also happening with this article which I am reading at this place.

    OdpowiedzUsuń
  18. This paragraph presents clear idea for the new
    people of blogging, that really how to do blogging and
    site-building.

    OdpowiedzUsuń
  19. Zrobię dla mojego faceta na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Remarkable! Its really amazing piece of writing, I have got much clear idea on the topic of
    from this piece of writing.

    OdpowiedzUsuń
  21. Koniecznie muszę zrobić coś z dynii. Twoje babeczki wyglądają super ale myślałam o zupie z dynii ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. To musi być ciekawe doznanie :D

    OdpowiedzUsuń
  23. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long
    comment but after I clicked submit my comment
    didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

    OdpowiedzUsuń
  24. O takim sposobie wykorzystania dyni jeszcze nie słyszałam :D

    OdpowiedzUsuń
  25. What a stuff of un-ambiguity and preserveness of precious
    familiarity regarding unexpected emotions.

    OdpowiedzUsuń
  26. Chętnie bym się wprosiła na muffinkę lub dwie :)

    OdpowiedzUsuń
  27. What's up, after reading this amazing article i am as well cheerful
    to share my know-how here with colleagues.

    OdpowiedzUsuń
  28. Wyglądają bardzo apetycznie. śą proste do zrobienia. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  29. O mniam! Dynia i ser to dobre połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  30. My family members every time say that I am killing my time here at web, except
    I know I am getting familiarity everyday by reading thes nice content.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014-2024 Lekcje w kuchni , Blogger