Zupa z mięsem mielonym i tortellini |
Zamiast włoskiego makaronu, do zupy z mięsem mielonym możemy wrzucić tradycyjne polskie uszka z grzybami lub ewentualnie zwykły makaron. To idealny pomysł na na chłodne, jesienne dni. Smacznego:)
Jeśli lubicie dania inspirowane kuchnią włoską, polecam też mojego kurczaka a'la pizza:
Zupa z mięsem mielonym i tortellini, składniki:
250 g tortellini z nadzieniem serowym,
250 g mielonego mięsa,
1.5-2 l domowego bulionu drobiowego,
garść świeżego szpinaku,
mała papryka,
mała marchewka,
cebula,
2 ząbki czosnku,
1/2 szklanki śmietanki,
płaska łyżka mąki ziemniaczanej,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszona bazylia, oregano, tymianek, słodka papryka
250 g mielonego mięsa,
1.5-2 l domowego bulionu drobiowego,
garść świeżego szpinaku,
mała papryka,
mała marchewka,
cebula,
2 ząbki czosnku,
1/2 szklanki śmietanki,
płaska łyżka mąki ziemniaczanej,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszona bazylia, oregano, tymianek, słodka papryka
Zupa z mięsem mielonym i tortellini, przygotowanie:
Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na niewielkiej ilości tłuszczu zrumienić pokrojone w kostkę warzywa i mięso, doprawić. Po kilku minutach zalać składniki bulionem i gotować do miękkości. Śmietankę rozmieszać z mąką, zagęścić nią zupę. Wrzucić szpinak, doprawić do smaku. Do talerzy nałożyć porcje tortellini, zalać zupą.Oryginalny przepis z tej strony.
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku:
250 g of cheese tortellini,
250 g of ground meat,
1.5-2 l of homemade chicken stock,
a handful of fresh spinach,
1 small red bell pepper,
1 small carrot,
1 onion,
2 cloves of garlic,
1/2 cup of heavy cream,
1 tbsp of potato or corn starch, levelled,
seasonings to taste: salt, pepper, dry basil, oregano, thyme, sweet paprika
Cook the tortellini according to package instructions. Heat a small amount of oil, add the gorund meat and diced vegetables, season well. Cook, stirring, for few minutes. Cover with sotck and simmer on low heat, until tender. Mix the cream with starch and add the mixture to the soup. Add spinach and season to taste. Place the tortellini on the plates and cover with stock. Enjoy:)
Original recipe.
Świetny pomysł z dodatkiem tortellini do zupy, muszę też zrobić taką zupę :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie, a ja uwielbiam zupy :D
OdpowiedzUsuńNa pewno syci ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja
OdpowiedzUsuńapetyczna i sycąca;)
OdpowiedzUsuńDelicious and perfect for the lousy rainy weather we have at this time of the year.
OdpowiedzUsuńza samym tortellini nie przepadam, ale jako do tej zupy brzmi bardzo ciekawie:)
OdpowiedzUsuńThis look so delicious!! I love the beautiful bowl, too!! Have a great day!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Tak smakowicie wygląda, na pewno jest przepyszne!
OdpowiedzUsuńhttp://sar-shy.blogspot.com
Podrzucę przepis mamie :)
OdpowiedzUsuńtortellini wykorzystywałam najczęściej w sałatce, a tutaj taka inspiracja :) Podoba mi się to :)
OdpowiedzUsuńPysznie brzmi ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł! :)
OdpowiedzUsuńbardzo moje smaki:)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńGreat post, photos are amazing!! :)
OdpowiedzUsuńIf you want that we follow each other let me know by leaving a comment on this post ---> https://beautyshapes3.blogspot.com/2018/11/over-knees-boots-outfit.html
I read this piece of writing completely concerning the comparison of most recent and previous technologies, it's remarkable article.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa zupka :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupka :-)
OdpowiedzUsuńJak pysznie ❤
OdpowiedzUsuńThankfulness to my father who shared with me concerning this
OdpowiedzUsuńwebsite, this blog is in fact awesome.
what beautiful tortellini soup !!
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńperfect dish for winter :)
OdpowiedzUsuń