Ciasto z czekoladą i kruszonką |
TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na ciasta i desery z czekoladą :)
Polecam również moje łatwe ciasto czekoladowe z jabłkami i budyniem:
Ciasto z czekoladą i kruszonką, składniki:
na blaszkę o wymiarach 23x13cm:
do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250ml:
1/4 szklanki oleju,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 i 3/4 szklanki mąki,
szczypta mielonej wanilii,
2 jajka,
80-100 g posiekanej czekolady
na kruszonkę:
3-4 czubate łyżki mąki
¼ szklanki brązowego lub kokosowego cukru,
3 łyżki zimnego masła
¼ szklanki brązowego lub kokosowego cukru,
3 łyżki zimnego masła
2-3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie)
Ciasto z czekoladą i kruszonką, przygotowanie:
W misce wymieszać mąkę i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać (mieszamy tylko do połączenia składników, mogą zostać grudki, zbyt długie mieszanie spowoduje, że ciasto wyjdzie suche!). Połowę ciasta nałożyć do wyłożonej papierem blaszki, powciskać połowę czekolady, nałożyć resztę ciasta, wcisnąć resztę czekolady. Składniki na kruszonkę połączyć i wyrobić palcami na grube okruchy, posypać ciasto. Piec w temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku:
ENGLISH:
1/4 cup of oil,
3/4 cup of milk,
3/4 cup of sugar,
2 tsp of baking powder,
1 3/4 cup of flour,
a pinch of vanilla,
2 eggs,
80-100 g of chocolate chips,
for the crumble:
3 tbsp of cold butter,
3-4 heaping tbsp of flour,
1/4 cup of sugar,
2-3 tbsp of coconut shavings (optional)
Mix the flour with baking powder. In another bowl mix the eggs, oil, vanilla, sugar and milk. Add the dry ingredients and mix, just to combine. Pour half of the batter to the bread pan lined witch baking paper (23x13cm), sprinkle witch half of the chocolate chips. Pour over remaining batter and sprinkle with the rest of chocolate chips. Prepare the crumble: mix sugar, flour and the coconut. With your hands, work in butter until large clumps form. Sprinkle the crumble on top of the batter and bake for about 50 minutes in 180C.
mmm jakie to obłędne pysznie musi być:)
OdpowiedzUsuńDawno nie piekłam ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, a smakuje na pewno jeszcze lepiej 😍
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym zjadła, bardzo lubię takie szybkie ciacha :P
OdpowiedzUsuńpycha, szybko i pysznie:)
OdpowiedzUsuńNajprostsze i najlepsze.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
I'm going to try this recipe this weekend!! It looks delicious!! Have a great weekend!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
This piece of writing is actually a good one
OdpowiedzUsuńit assists new net people, who are wishing for blogging.
I can't resist anything with streusel. This looks absolutely heavenly.
OdpowiedzUsuńdobrego i pysznego dnia;)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńpycha!!
OdpowiedzUsuńI have to try this recipe, it looks amazing!
OdpowiedzUsuńxx
Kocham takie❤
OdpowiedzUsuńwygląda naprawdę na warte grzechu:)
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie, na jednym kawałku trudno byłoby poprzestać :)
OdpowiedzUsuńO Cudownie :) <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko, co zawiera w sobie czekoladę – jej śladowe ilości jestem w stanie wyniuchać nawet przez pancerne drzwi :D.
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie i pysznie :)
OdpowiedzUsuńmmmmm, look delicious, really! & very fluffy! mmm yummy!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł.
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :) na pewno smakuje jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuń