2 szklanki mąki pszennej,
2 szklanki startej na wiórki marchewki (to mniej więcej 2 średniej wielkości marchewki),
3/4 szklanki cukru,
1/2 szklanki oleju,
2 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
po łyżeczce cynamonu, gałki muszkatołowej i kardamonu,
garść posiekanych migdałów (opcjonalnie),
lukier: kilka łyżeczek cukru pudru, kilka łyżeczek gorącej wody lub mleka
Jajka ubić z cukrem na jasna masę, wlać olej, zmiksować. Dodać marchewkę, mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto przełożyć do foremek (wypełniamy do 2/3 wysokości). Piec ok.25 min w temp 180 stopni. Połączyć cukier puder z płynem, by powstał gęsty lukier. Oblać gotowe muffinki.
ENGLISH:
2 cups of flour,
2 cups of grated carrot (approx. 2 medium carrots),
3/4 cup of sugar,
1/2 cup of oil,
2 eggs,
2 tsp of baking powder,
1 tsp of cinnamon, cardamom and nutmeg
a handful of chopped almonds, optional,
for the icing: few tsp of powdered sugar and few tsp of hot water or milk
Beat the eggs with sugar, until light and fluffy. Add oil and mix. Add grated carrot, almonds, flour, baking powder and spices. Mix, just to combined. Spoon into prepared muffin tray and bake for about 25 minutes in 180C. Mix the powdered sugar with water or milk to reach a consistency of a thick glaze. Pour over muffins. Enjoy:)
Muszę się kiedyś przekonać do muffinek z marchewką 😊
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńlooks delicious, I will get some carrots to try it thanks.
OdpowiedzUsuńMy często robimy i bardzo nam smakują marchewkowe:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować! Robiłam ciasto jogurtowe z marchewką i masz rację, nie czuć marchewki,a ciasto jest wilgotne.
OdpowiedzUsuńThank you, Natalia! I WILL enjoy!!
OdpowiedzUsuńO mamo! Jestem antytalencie kulinarnym, ale myślę że z tym to sobie dam radę!
OdpowiedzUsuńBędę tutaj wpadać, żeby się "najeść" zdjęciami :D
wyjątkowo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffiny
OdpowiedzUsuńRaz zrobiłam, ale jakoś nie przepadamy za marchewkowym ciastem.
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam muffiny z marchewką i bardzo mi smakowały 😉 Muszę zrobić znowu 😉
OdpowiedzUsuńLooks delicious 😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńLubię ciasto marchewkowe, więc muffiny z Twojego przepisu też mi posmakują:)
OdpowiedzUsuńThese look fabulous!
OdpowiedzUsuńYum!! This look so delicious and not many ingredients!! Thanks so much for the recipe!! Have a great weekend!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
A perfect recipe for this time of year: spring and Easter! Muffins are so great to a grab and go snack!
OdpowiedzUsuńRoz
La Bella Vita Cucina
A perfect recipe for this time of year: spring and Easter! Muffins are so great to a grab and go snack!
OdpowiedzUsuńCiao,
Roz
La Bella Vita Cucina
Que rico! Me gustaría probarlos! 😋😋😋 Feliz domingo!
OdpowiedzUsuńI have just made a carrot cake for tea later. Very similar recipe.
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają jestem ciekawa jak smakują. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają
OdpowiedzUsuńZ pewnością świetnie smakują ;)
OdpowiedzUsuńnasze ulubione- chyba nigdy sie nie znudzą:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te muffiny :-)
OdpowiedzUsuńJust the sort of thing we both love. Great recipe. Happy Sunday, Diane
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.Fajny przepis. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńfajny przepis jak w przystępny sposób przemycić dzieciom marchewkę:)
OdpowiedzUsuńOne of my favourite things to bake is MUFFIN :-) These carrot muffins look healthy and very tasty.
OdpowiedzUsuńSuper. Mniam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
musze wypróbować, wygląda pycha!
OdpowiedzUsuńThank you for your thoughtful and comforting words on my post. My son is doing better now. These carrot muffins look Yummy, and I love the one in the shape of a heart. I wish I had one to go with my tea. You have a lovely blog.
OdpowiedzUsuń~Sheri
muffin is one of my favorites …. I should try "carrot muffin."
OdpowiedzUsuńhave a great day
It's been ages since I made any type of muffins
OdpowiedzUsuńSounds yummy!
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńhmmm, so delicious :D
NEW REVIEW POST | MAC PREP + PRIME: WORTH IT?!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you
OdpowiedzUsuńmake this website yourself or did you hire someone to do it
for you? Plz respond as I'm looking to create my own blog and would like to find out where u got this from.
thank you
Looks delicious, thanks for sharing ^^
OdpowiedzUsuńxx
Even I make this as a cake, so love it
OdpowiedzUsuńhttps://www.dbkstylez.com
Even I make it as a cake love it..
OdpowiedzUsuńhttps://www.stylebasket.in/
Ty jesteś genialna <3 Boskie!
OdpowiedzUsuńI dried your recipe it is delicious, not too sweet tasting. But I had to add 2 cups of water to make the batter moist. I was using up some gluten free flour instead of real flour.
OdpowiedzUsuńmniam :) marchewkowych dawno u mnie nie było :)
OdpowiedzUsuńEstupenda entrada! Espero verte pronto por mi blog! 🤗🤗🤗
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta i ciastka marchewkowe, są takie soczyste i wilgotne. Na pewno wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
una ricetta molto sfiziosa
OdpowiedzUsuńNo, I've never been to Poland, but that sounds wonderful. I am part Polish and Greek also. Thank you for following us. I appreciate that very much. Have a sweet day.
OdpowiedzUsuń~Sheri
Muszę się kiedyś wypróbować, wyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie:))
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę zrobić, wyglądają mega smacznie:)
OdpowiedzUsuńI tried your recipe and linked to you today thanks. https://cmlk79.blogspot.com/2019/04/sharing-carrot-muffins.html
OdpowiedzUsuńI've come across from Christine's blog.
OdpowiedzUsuńThis looks a lovely recipe and I love the mix of cinnamon, cardamom and nutmeg.
All the best Jan