na blaszkę o wymiarach 23x13cm:
4 plastry ananasa,
2 łyżki masła,
1/3 szklanki brązowego cukru,
łyżka wody
1/4 szklanki oleju,
3/4 szklanki mleka,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 i 3/4 szklanki mąki,
szczypta mielonej wanilii,
2 jajka,
1/4 szklanki wiórków kokosowych (opcjonalnie)
ENGLISH:
4 slices of pineapple,
2 tbsp of butter,
1/3 cup of brown sugar,
1 tbsp of water,
1/4 cup of oil,
3/4 cup of milk,
3/4 cup of sugar,
2 tsp of baking powder,
1 3/4 cup of flour,
a pinch of vanilla,
2 eggs,
1/4 cup of coconut flakes (optional)
Place the butter in a bread pan (12x13cm) and melt in a preheated oven. Take out from the oven, add sugar and water, mix. Arrange pineapple slices on the bottom of a pan, cutting each slice to fit. Set aside. Mix the flour with baking powder and coconut. In another bowl mix the eggs, oil, vanilla, sugar and milk. Add the dry ingredients and mix, just to combine. Pour the batter to the bread pan, smooth the surface and bake for about 50 minutes in 180C. Take out form the oven, let it sit for about 5 minutes and invert the pan. Let the cake cool, clean out the pan form the caramel and enjoy:)
Nie słyszałam jeszcze o takim cieście :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńLooks great 😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńbardzo chętnie bym to zjadła;)
OdpowiedzUsuńten przepis brzmi tak prosto, że chyba dam radę to upiec nawet :D
OdpowiedzUsuńLubie ananasa. Ciasto musi być pyszne 😊
OdpowiedzUsuńYour baking is the best, Natalia! This looks so delicious and is perfect for a pineapple lover like me. This is a must try!
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie. Ananas z puszki czy swiezy?
OdpowiedzUsuńMoże być z puszki lub świeży ☺
UsuńO nie, musi byc pyszne a ja na diecie.
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńSuch original and nice recipe!
OdpowiedzUsuńThat brad looks so good and I bet tastes even better!
XO
S
https://s-fashion-avenue.blogspot.com/
Jestem ciekawa, jak smakuje, ponieważ nigdy nie jadłam 🙂
OdpowiedzUsuńo jakie dobrocie :D Mniam!
OdpowiedzUsuńSuch great recipe, this looks delicious!!
OdpowiedzUsuńI'm following you on GFC :)
mystylishcorner.blogspot.com
Jakąś nigdy z ananasem nie było mi po drodze :p
OdpowiedzUsuńThank you so much! It's from Mango, but from last spring/summer season and they had them in several colors. Maybe this season they'll release similar ones... Happy day! Kss
OdpowiedzUsuń♥ ★ ♥ GINGER COLLAGE ♥ ★ ♥
Oh yum!! This looks so delicious!! I so wish I had a piece right now!! Have a great day!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Thanks a lot :D
OdpowiedzUsuńyou always have the best recipes :D
NEW BRANDING POST | INVU SS'19 COLECTION @ PARENTE ÓPTICA MÉDICA.
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
This looks delicious !! Thanks for sharing such a yummy looking recipe.
OdpowiedzUsuńwww.pink-purpledots.blogspot.com
It looks really good, I love pineapple!
OdpowiedzUsuńxx
It looks delicious, I like it as a pudding with custard.
OdpowiedzUsuńSUPER wygląda i pewnie też tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńAppreciate this post. Will try it out.
OdpowiedzUsuńFajne są takie ciacha :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! Warto wypróbować!Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńsuper się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńNie odwracalnie na pewno było smaczne!
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję,bardzo apetycznie wygląda .
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Koniecznie muszę zrobić ;)
OdpowiedzUsuńPachnie aż u mnie! Z przewróconych ciast robiłam wielokrotnie jabłkową tartę Tatin i cieszę się, że dostarczyłaś mi nowego pomysłu, tym bardziej, że uwielbiam ananasa ;))
OdpowiedzUsuńI like pineapples and your pineapple bread looks yummy!
OdpowiedzUsuńGreat idea! And something a bit different. Thanks!
OdpowiedzUsuńOh, I just know that tastes as good as it looks :)
OdpowiedzUsuńThank you, Natalia!!
Miło ,ze do mnie zajrzalaś. Ja staram się od kuchni trzymać z daleka,ale mi nie wychodzi ,bo domownicy nie chcą żyć wiatrem i miłością. Przepisy wegetariańskie chętnie wypróbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Jola
Wygląda cudnie :) Taka mała zmiana sposobu pieczenia, a taki widoczny efekt :)
OdpowiedzUsuńPineapple cake sounds delicious.
OdpowiedzUsuńXOXO
marisasclosetblog.com
Wygląda super :)
OdpowiedzUsuńThat sounds quite delicious. We have masses of our own dried plums, so at present, all we are eating is plum cake!! Thanks for the visit. Have a good day Diane
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, takie ananasy zatopione w cieście muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńTakiego ciasta jeszcze nie jadłam, super przepis :)
OdpowiedzUsuńThanks for the recipe! it looks delicious :)
OdpowiedzUsuńShoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram
Looks great.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ananasa, ale o chlebku ananasowym to pierwszy raz słyszę!
OdpowiedzUsuńna pewno skorzystam z przepisu :D
Natalia, that upside down cake looks so wonderful and thank you for your visit. I was glad to hear from you and hope you will return again..Happy Tuesday..Judy
OdpowiedzUsuńMarnuje mi się ananas z puszki, mam już chyba teraz dla niego rozwiązanie ;)
OdpowiedzUsuńThis looks super yummy! We adore upside down cakes/bread!
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńI need to do this recipe :D
NEW FASHION POST | I CAN'T BELIEVE THAT THIS TREND IS BACK.
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Wygląda bardzo ciekawie. Zapewne jeszcze lepiej smakuje :-)
OdpowiedzUsuńwygłada ciekawie, a wrecz rewelacyjnie . Takie ciasto postawić na stół....ho ho
OdpowiedzUsuńKryystyna
Serdeczne pozdrowienia znad sztalug malarskich przesyła
krystyna
zpraszam do mojej strony
http://krystynaczarnecka.pl/
Pięknie wygląda :) Mamy w planach kiedyś zrobić odwrócone ciacho :D
OdpowiedzUsuńWyglada barzdo ciekawie, lubię ananasy zatem :-)
OdpowiedzUsuńNice.
OdpowiedzUsuńXoxo.
Cores do Vício
Musi byc pyszne! Uwielbiam ananasy!
OdpowiedzUsuńmakeupnoprofessional.blogspot.com
Koniecznie do zrobienia!
OdpowiedzUsuń