Zupa z mięsem mielonym i cukinią |
W tej pożywnej i pysznej zupie z cukinią i mięsem mielonym znajdziemy też, ryż, koncentrat pomidorowy, bazylię i ser. Jest pyszna, pożywna, w zupełności wystarczy za pełen obiad. Polecam, smacznego:)
Szukacie przepisu na obiad z mięsem mielonym? Zobaczcie też przepis na mój gulasz cygański z klopsikami:
Przepis na zupę z mięsem mielonym i cukinią, składniki:
ok. 2 l domowego bulionu drobiowego,cukinia,
400-500 g mięsa mielonego,
duża cebula,
2-3 ząbki czosnku,
1-2 gałązki selera naciowego,
mała marchewka,
3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego,
100 g ugotowanego ryżu,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, świeża bazylia, tymianek, słodka papryka, opcjonalnie szczypta cukru,
kilka łyżek startego parmezanu
Przepis na zupę z mięsem mielonym i cukinią, przygotowanie:
Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć. Na patelnię po mięsie wrzucić pokrojone w kostkę warzywa, smażyć kilka minut. Mięso i warzywa zalać bulionem, dodać koncentrat i przyprawy. Gotować na małym ogniu, do miękkości składników. Do miseczek nakładać porcje ryżu, zalać zupą, posypać startym serem i ewentualnie świeżą bazylią.Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku:
ENGLISH:
1.5-2 l of homemade chicken stock,
1 zucchini,
400-500 g of ground meat,
1 large onion,
2-3 cloves of garlic,
1-2 stalks of celery,
1 small carrot,
3 heaping tsp of tomato paste,
100 g of cooked rice,
some fresh basil,
seasonings to taste: salt, pepper, thyme, sweet paprika,
a pinch of sugar, optional,
few tbsp of grated parmesan cheese
Heat a small amount of oil in a pan, add the meat and cook, until lightly golden, Set aside. To the same pan, add diced vegetables and cook, stirring, for few minutes. Add the meat back in and cover with stock. Add the tomato paste and season well. Simmer on low heat, until tender. Place some rice into the bowls and cover with soup. Sprinkle with cheese and some basil. Enjoy:)
bardzo sycąca:)
OdpowiedzUsuńDelicious :)
OdpowiedzUsuńxoxo
www.danielasilva.pt
Jak dla mnie okej. Uwielbiam to mięso i cukinie, więc świetne połączenie. Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ciekawy pomysł, lubię cukinię faszerowaną, więc taka zupa też na pewno będzie mi smakować :)
OdpowiedzUsuńLooks so delicious... I want it!
OdpowiedzUsuńSempiternal blog
Wyprobuje jak będzie sezon na cukinie
OdpowiedzUsuńOdmiana godna naśladowania. Jeszcze nie jadłam takiej zupy i chętnie wypróbuję przepis. Dobrego tygodnia Natalio!
OdpowiedzUsuńZupa wygląda bardzo apetycznie. Oboje uwielbiamy zupy więc ugotuję ją z w przyszłym tygodniu.
OdpowiedzUsuńNa ten tydzień mamy już zaplanowane obiady.
Pozdrawiam:)
Zapamiętam sobie, to wypróbuję jak będę mieć cukinie :)
OdpowiedzUsuńZapamiętam sobie, to wypróbuję jak będę mieć cukinie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Czekam na więcej :)
OdpowiedzUsuńTaką zupę zjadłabym z miłą chęcią.
OdpowiedzUsuńDelicious comfort food. I am vegetarian but could easily substitute with this recipe.
OdpowiedzUsuńI have never had a soup made with stuffed zucchini. It surely looks very delicious and moreish.
OdpowiedzUsuńSuper zupka kochana, musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńCoś, co lubię. Z pewnością zrobię:)
OdpowiedzUsuńYum. Love.
OdpowiedzUsuńPokusiłabym się o wersję bez mięsa mielonego 😉
OdpowiedzUsuńIt seems delicious! :)
OdpowiedzUsuń--
O diário da Inês | Facebook | Instagram
Looking forward to planting courgettes when we get back at the end of the month. Keep well Diane
OdpowiedzUsuńPychotka! Wygląda bardzo smaczni e:D
OdpowiedzUsuńLubię zupy. Świetny przepis do sprawdzenia :-). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńThis looks absolutely delicious!! Zucchini is my favorite!! Thanks so much for the recipe!! Have a great day!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
your soup looks very tasty natalia. and i love parmesan so this is a winner. cheers sherry
OdpowiedzUsuńZucchini is one of my favorite veggies! I love it grilled mostly, but in a soup sounds amazing!
OdpowiedzUsuńLooks really good !
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńloved it :)
NEW REVIEW POST | BENEFIT BROWVO! CONDITIONING PRIMER!!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Ooo takiej zupki jeszcze nigdy nie jadłam :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł! Przyznaję, że pierwszy raz spotkam się z tą ideą.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ja dziś gotuję rosół - jako, że się kurujemy z infekcji, zdaniem babci nie ma nic lepszego. Ale do tego przepisu wrócę, bo brzmi przepysznie i wygląda kusząco.
OdpowiedzUsuńLooks delicious, I love parmesan cheese ^^
OdpowiedzUsuńxx
I eat Zucchini sometimes, I should try zucchini by making soup.
OdpowiedzUsuńThank you for your recipe
Świetna, muszę do cukinii wrócić znów :)
OdpowiedzUsuńCiekawe czy bez mięsa też będzie dobre?
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie :) nigdy nie jadłam, ale myślę że podrzucę przepis mamie
OdpowiedzUsuńlatem moi rodzice mają mnóstwo cukiń, aż nie wiedzą co z nimi robić :)
Pozdrawiam ciepło ♡
Fajnie, bo na drugie można wtedy zjeść coś jarskiego!
OdpowiedzUsuńThis looks delicious! Thanks for translating into English, too, and for your visit to my blog!
OdpowiedzUsuńinteresting with rice instead of pasta. i think either could be used but this looks and sounds very good!!!
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, bo cukinię faszerowaną mięsem przygotowywałam . Zabieram go do wypróbowania i dziękuję 😊
OdpowiedzUsuńmega moje smaki:)
OdpowiedzUsuńO! Cukinię mam, mielone tez się znajdzie...
OdpowiedzUsuńGreat post and recipe.
OdpowiedzUsuńwww.paginasempreto.blogspot.com.br
Ciekawy wpis
OdpowiedzUsuńDzięki, będę odwiedzać:)
Very tasty!!
OdpowiedzUsuńNie dla mnie takie danie-nie lubię mięsa mielonego ☺
OdpowiedzUsuńThis is different from any dish that I've had, but it sounds quite good!
OdpowiedzUsuńSounds delicious! A perfect summer dish to use up zucchini! Thanks for your recent visit to my blog!
OdpowiedzUsuńI've never had Zucchini, but this soup looks delicious!
OdpowiedzUsuńEstupenda receta! Espero tu opinión en mi último post! Feliz día! 🤗🤗🤗
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńhave a nice day, my dear
NEW FASHION POST | HOW TO USE BLAZER DAILY!!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Prawie jak moja meksykańska :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam także do siebie na nowy post - KLIK
oryginalny pomysł :) warty wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńlooks very good, with tempting sauce
OdpowiedzUsuńWow, it's very tasty zucchini soup with minced meat, rice, and basil.
OdpowiedzUsuńYum...yum...
Wygląda na bardzo pożywną, super :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje klimaty :-)Pyszna i sycąca .
OdpowiedzUsuńJaksmacznie zupka wyglada :)
OdpowiedzUsuńYummy. ❤️
OdpowiedzUsuńJadłam zupę meksykańską z mielonym, nie bardzo mi smakowała. Już mięso drobiowe bym wolała
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń