150 g mąki pszennej,
100 g mąki kukurydzianej (nie skrobi!),
1/2 szklanki jogurtu greckiego,
1/2 szklanki oleju,
2 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki sody,
1/3 łyżeczki soli,
czubata łyżeczka oregano,
duża szczypta słodkiej papryki,
garść oliwek,
kilka plastrów szynki,
kilka łyzek startego sera,
6-8 suszonych pomidorów
Połączyć oba rodzaje mąki, proszek, przyprawy i sodę. W drugiej misce wymieszać trzepaczką jogurt, olej i jajka. Szybko połączyć zawartość obu misek, mieszając tylko do połaczenia składników. Do foremek nakładać porcje ciasta (do 3/4 wysokości), w każdą babeczkę wcisnąć pokrojone w kostkę dodatki. Posypać startym sere. Piec w 180 C około 20-25 minut.
ENGLISH:
150 g of all purpose flour,
100 g of corn flour (the yellow kind, not the starch!),
1/2 cup of Greek yogurt,
1/2 cup of oil,
2 eggs,
2 tsp of baking powder,
1/2 tsp of baking soda,
1/3 tsp of salt,
1 heaping tso of dry oregano,
a big pinch of sweet paprika,
a handful of olives,
few slices of ham,
few tbsp of grated cheese,
6-8 sun-dried tomatoes
Mix the flour, baking powder, soda and seasonings. In another bowl, whisk, yogurt, eggs and oil. Combine the dry igredients with the wet, mixing just to combine. Spoon portions of the batter into the muffin tray (do not overfill the muffin tins) and press some chopped olives, ham and tomatoes into every muffin. Sprinkle with cheese, Bake for about 20 to 25 minutes in 180C. Enjoy:)
WOW, these muffins look so delicious!!
OdpowiedzUsuńI have only tried the various kinds of sweet muffins, never any savoury ones.
I will definitely attempt to make some of these!
Thank you so much for sharing...😊😊
These muffins sound fabulous. Have a happy weekend, Valerie
OdpowiedzUsuńLooks yummy!
OdpowiedzUsuńI had tried muffin with anaheim pepper, and now muffin with oregano and sundried tomato. yum yum :)
OdpowiedzUsuńThese look so yummy! I would eat a bunch of them for breakfast, with nothing else.
OdpowiedzUsuńThe muffins are looking very yummi :)
OdpowiedzUsuńAnything with corn flour, yogurt, cheese and olives will make me very happy.(notice : no ham).
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na drugie śniadanie;)
OdpowiedzUsuńI love corn muffins but have never tried adding ingredients like this. That can make for a heartier breakfast treat!
OdpowiedzUsuńI would leave out the ham, but these do sound delicious. I find savoury treats very hard to resist. And can rarely stop at one.
OdpowiedzUsuńLubię muffiny w wytrawnej odsłonie :)
OdpowiedzUsuńThey sound very yummy. Have a great weekend, Diane
OdpowiedzUsuńWhat a clever idea to put olives in them. These look delicious.
OdpowiedzUsuńThis would pair well with a hearty soup! I'm going to save this recipe for when the weather starts to get chilly.
OdpowiedzUsuńApetyczne mufinki 🍰🍦🍧
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem, jak smakują. Domyślam się, że muszą być pyszne, a takich jeszcze nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńThis is such an intriguing recipe! I make cornbread muffins, but they are sweet!
OdpowiedzUsuńPycha! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńExcellent blog post. I absolutely love this site. Thanks!
OdpowiedzUsuńInteresting combination of add-ins. Looks good. :-)
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że składniki nijak mi się mają to tego co widzę na talerzu;D Wyglądają bardzo smakowicie, i gdyby mi nikt nie powiedział, że są w nich suszone pomidory (żebym się nie uprzedziła) to z chęcią bym je skosztowała:)
OdpowiedzUsuńThe corn muffins look amazing. They would go nicely with soups or stews. So Yummy. : )
OdpowiedzUsuń~Sheri
I've never tried these type of muffins... they look so good.
OdpowiedzUsuńThey look mouthwatering with the combo of flavours!
OdpowiedzUsuńLooks yummy. Should be great with coffee!
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy takich nie robiłam, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie! Takie wytrawne muffiny chętnie zrobię, więc zapisuję przepis. Miłego weekendu Natalio!
OdpowiedzUsuńLubie takie babeczki
OdpowiedzUsuńWe eat corn muffins and corn bread all the time - wonderful stuff!
OdpowiedzUsuńThey look really tasty, something different to try.
OdpowiedzUsuńO, a o takich to jeszcze nie słyszalam :)
OdpowiedzUsuńThe combination of those ingredients sounds so delicious! Thanks, Natalia!
OdpowiedzUsuńI do prefer savoury food to the sweet one :) That is how we make it too, sometimes with yoghurt sometimes with mineral water when we're dieting :)
OdpowiedzUsuńWyglądają jak takie mini pączusie :)
OdpowiedzUsuńtylko raz w życiu jadłam nie-słodkie muffinki :)
OdpowiedzUsuńmy favorite is banana muffin or little bit chocolate, but any muffin is tasteful.....yummy
OdpowiedzUsuńLove those king of salty muffins! :)
OdpowiedzUsuń--
O diário da Inês | Facebook | Instagram
They look delicious, I'd love to try them ^^
OdpowiedzUsuńxx
Wyglądają pięknie i zapewne są pyszne.
OdpowiedzUsuńSounds yummy! I bet the Greek yogurt keeps them moist. These would be a great accompaniment with a hearty soup or stew. Thanks for sharing your recipe.
OdpowiedzUsuńThese look so delicious!! Yum!! Have a great day!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Ale pysznie wyglądają, wypróbuje przepisu w następny weekend :)
OdpowiedzUsuńLubie muffiny w każdej osłonie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
I Just stop by to say hello
OdpowiedzUsuńOh my! These muffins looks so yummy and I want to try it!
OdpowiedzUsuńhttps://sarahrizaga.blogspot.com/
Thanks a lot :D
OdpowiedzUsuńlooks delicious, dear :)
NEW OUTFIT POST | IN SEARCH OF A NEW DIRECTION!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
They look already so yummy!
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Devem de ser deliciosos e aproveito para desejar uma boa semana.
OdpowiedzUsuńAndarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
O prazer dos livros
Hello, my hubby loves corn muffins. These look delicious. Thank you for sharing the recipe. Enjoy your day, wishing you a happy new week ahead! PS, thanks for visiting my blog.
OdpowiedzUsuńMniam musze je sama wypróbować zrobić:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysl, u mnie najczęsciej goszczą słodkie, ale ostatnio kombinuję jak córze przemycić warzywa i robiłam np z cukinią i coś czuję, że to nie koniec moich eksperymentów :)
OdpowiedzUsuńYum! I never would have thought to put olives in muffins. It would definitely work here.
OdpowiedzUsuńnice ingredients, i would love these!!! they look like a good size!!
OdpowiedzUsuńThey look so yhummi
OdpowiedzUsuńxoxo
marisasclosetblog.com
Pycha, muszę wypróbować;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie miałam okazji takich jeść :D
OdpowiedzUsuńLubię muffiny na wytrawnie, ale jakoś rzadziej je robię niż te na słodko ;-)
OdpowiedzUsuńJeżeli tylko nie na słodko, to uwielbiam takie smaki:)
OdpowiedzUsuńPychota ;-D
OdpowiedzUsuń