ok. 2 l domowego bulionu drobiowego,
puszka białej fasoli,
4 cienkie plastry schabu bez kości,
mała marchewka,
1/3 cukinii,
1/3 czerwonej papryki,
3 ziemniaki,
czubata łyżka koncentratu pomidorowego,
cebula,
2 ząbki czosnku,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka,
opcjonalnie świeże zioła do posypania zupy (natka pietruszki, bazylia, koperek)
Schab pokroić w cienkie paski, a następnie w kostkę. zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć. Na patelnię wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i paprykę oraz drobno posiekaną cebulę. Smażyć kilka minut, pod koniec smażenia dodając czosnek. Wrzucić koncentrat, smażyć pół minuty. Dodać mięso i marchew startą na wiórki, zalać całość bulionem. Gotować na małym ogniu, do miękkości składników. Pod koniec gotowania wrzucić odsączoną fasolę. Doprawić, posypać ziołami.
ENGLISH:
approx 2 l of homemade chicken stock,
1 can of white beans (approx. 1 cup),
4 thin, boneless pork chops,
1 small carrot,grated,
1/3 of a zucchini,
1/3 of a red bell pepper,
3 potatoes,
1 heaping tbsp of tomato paste,
1 onion,
2 cloves of garlic,
sesonings to taste: salt, pepper, Herbs de Provence, sweet and hot paprika,
some fresh herbs (parsley, dill or basil; optional)
Cut the meat into cubes. Sear for few minutes in a small amout of oil, set aside. To the same pan, add diced potatoes, zucchini and red bell pepper, followed by finely chopped onion. Cook, stirring, for few minutes and add finely chopped garlic. Add tomato paste and cook for additional 30 seconds. Add the carrot and the meat, cover with stock and let it simmer on low heat, until tender. Add drained beans. Season well, sprinkle with herbs. Enjoy:)
My favourite sort of dish for winter. Have a good weekend, Diane
OdpowiedzUsuńI love beans...fresh
OdpowiedzUsuńMy husband loves pork and beans. He would love this soup I am sure!
OdpowiedzUsuńI love this type of soups! :)
OdpowiedzUsuń--
O diário da Inês | Facebook | Instagram
Fakt zupa jest dobra na chłody ale co tam smacznie wygląda. Już przekazalam "szefowi mojej kuchni " przepis . Będzie gotowane;)
OdpowiedzUsuńThe soup looks very comforting and tasty, Natalia.
OdpowiedzUsuńsmakowita;)
OdpowiedzUsuńI am starving, and this soup looks so yummy.
OdpowiedzUsuńThanks
Happy week end
Musi być bardzo sycąca :)
OdpowiedzUsuńWhite beans are my favorite to add to soup. Looks super yummy!
OdpowiedzUsuńI like white beans so this sounds good.
OdpowiedzUsuńIt looks very hearty and filling. Must smell delicious!
OdpowiedzUsuńJuż z samego przepisu jestem pewna że jest pyszna. Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńI don't eat pork. It seems to me ,however, that I could replace it with some other sort of meat.It will be equally delicious.
OdpowiedzUsuńI love soups anytime of the year, and this one looks like a winner.
OdpowiedzUsuńI've pinned it for dinner next week. :)
Thank you for Sharing ~
awesome article.
OdpowiedzUsuńthanks for sharing and have a nice day :)
awesome article.
OdpowiedzUsuńthanks for sharing and have a nice day :)
Ciekawy przepis, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńThis looks so good! Thanks for sharing and have a great weekend, Valerie
OdpowiedzUsuńoj wygląda apetycznie;D
OdpowiedzUsuńZupy uwielbiam, ale takiej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńLove pork and beans together! Looks so delicious.
OdpowiedzUsuńMyślę, że smakowałaby mojej rodzince
OdpowiedzUsuńSounds very nice.
OdpowiedzUsuńThanks for the recipe! :)
OdpowiedzUsuńShoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram
I would omit the beans but it looks delicious.
OdpowiedzUsuńThis looks so delicious!! Thanks so much for the recipe!! Have a great weekend!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Bardzo pożywna, taka zupa może zastąpić cały obiad :)
OdpowiedzUsuńTakie zupki bardzo lubię !!! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńAnother dish wish looks delicious!
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
Pychotka! W chłodniejsze dni zupa jak znalazł, sycąca i aromatyczna. Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszna ale raczej na chłodniejsze dni:))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńLooks very tasty, we also prepare this kind of dish.
OdpowiedzUsuńSuper przepis ❤️
OdpowiedzUsuńCiekawa wersja:)
OdpowiedzUsuńThis looks really good and healthy!
OdpowiedzUsuńPożywna i sycąca :)
OdpowiedzUsuńPosiłek można powiedziec wykwintny i pozywny. Nęci zapachami. Muszę spróbować. Serdeczne pozdrowienia znad sztalug malarskich przesyła Krysia
OdpowiedzUsuńZa fasolą nie przepadam, ale na tą zupę chętnie się skuszę ;)
OdpowiedzUsuńHello Natalia,
OdpowiedzUsuńThat's looking well. A delicious filled soup.
Nice to see how you've made this.
Best regards,
Marco
Właśnie mi uświadomiłaś, że dawno żadnej zupy nie robiłam. Czas trochę poszaleć.
OdpowiedzUsuńYum.
OdpowiedzUsuńRewelacyjna zupka:)
OdpowiedzUsuńJak tu pysznie u Ciebie:) Pozdrawiam Myslę że niektóre przepisy przepiszę:):)Tyle tu pychotek..
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy fasolę w zupach :)
OdpowiedzUsuńHmm the soup Looks so tatsy.
OdpowiedzUsuńThank you for the recipe. I definetly Need to try it.
take a look at my BLOG and my INSTAGRAM
Looks delicious! My mother used to make a similar soup when I was young, and I loved it. Thanks for sharing this. Wishing you a wonderful day!
OdpowiedzUsuńlooks delicious !
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńvery delicious
NEW OUTFIT POST | PLAYING WITH THE SUIT :O
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
adoro questi piatti unici, ottima zuppa!!!
OdpowiedzUsuńZjadłbym ale bez schabu :D
OdpowiedzUsuńHi,
OdpowiedzUsuńYes, I follow you :)
https://styleoflifet.blogspot.com/
Na chłodne dni dla mięsożerców idealna :-)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupki. Aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńLooks like a wonderful dish fir a cold winter's night.
OdpowiedzUsuńfajna ta zupa :)
OdpowiedzUsuńTakiej zupy jeszcze nie robiłam :-)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobić nie jadłam jeszcze takiej zupki. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń