500 g mielonego mięsa,
mały bakłażan,
mała czerwona papryka,
cebula,
2-3 ząbki czosnku,
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
kilka posiekanych suszonych pomidorów,
ok. 2 szklanek wody lub bulionu drobiowego,
ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki (lub do smaku),
2-3 łyżeczki musztardy (lub do smaku),
2 listki laurowe,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, tymianek, oregano, rozmaryn, słodka i ostra papryka
opcjonalnie posiekana świeża bazylia
Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę warzywa, smażyć razem kilka minut, pod koniec dodając czosnek. Dodać koncentrat, smażyć 30 sekund, zalać całość wodą lub bulionem tak, by płyn lekko zakrywał składniki. Doprawić do smaku, dodać musztardę i listki laurowe. Dusić na małym ogniu do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Pod koniec duszenia dodać śmietankę. Posypać świeżą bazylią.
ENGLISH:
500 of ground meat of your choice,
1 small eggplant,
1 small red bell pepper,
1 onion,
2-3 cloves og garlic,
2-3 tbsp of tomato paste,
few chopped sun-dried tomatoes,
approx. 2 cups of water or chicken stock,
approx. 1/3 cup of cream (or to taste),
2-3 tsp of mustard (or to taste),
2 bay leaves,
seaosnings to taste: salt, pepper, marjoram, thyme, oregano, rosemary, sweet and hot paprika
some fresh basil
Heat a small amount of oil in a pan, add the meat and brown slightly. Add diced vegetable, besides garlic. Cook, stirring, for few minutes. Add finely chopped garlic, followed by tomato paste, Cook for 30 secunds and cover everything with liquid. Season well. add mustard and bay leaves. cover on low heat, until tender and thick. Add some cream. Sprinkle with fresh herbs. Serve over pasta, potatoes, rice or bread. Enjoy:)
This recipes very good 😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńRight now it appears like Wordpress is the top blogging platform out there
OdpowiedzUsuńright now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog?
This looks good
OdpowiedzUsuńHello mates, how is all, and what you desire to say regarding this
OdpowiedzUsuńparagraph, in my view its in fact amazing in support of me.
Bakłażan w takiej formie może posmakować ;)
OdpowiedzUsuńZrobiłabym wege wersję :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy gulasz. Wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
This stew looks delicious. It also looks a bit spicy, which I like. My dad had a garden and grew eggplant, and my mom would fry it up dipped in a batter, and he loved it. I'll always remember the eggplant, cause she cooked it often. : )
OdpowiedzUsuń~Sheri
This sounds like a great comfort food dish.
OdpowiedzUsuńMusiałabym zamienić bakłażana chociażby na cukinię, bo akurat to warzywo mi nie zasmakowało :)
OdpowiedzUsuńDanie wygląda smakowicie ;p
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Pięknie wygląda :-) Ja bez bakłażana robię, mieszam to z kuskusem i przekładam plastrami cienkimi cukini jak lazanię i do piekarnika na 40 minut.Wypróbuję chętnie taką wersję :-)
OdpowiedzUsuńThanks for sharing, it looks amazing
OdpowiedzUsuńI do like one pot meals. And their flexibility. No eggplant? Just add whatever else you have to hand.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie gulasze - pożywne i proste w przygotowaniu! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńI should try making this - I am not very fond of eggplant, but, cooked this way, I think I might like it.
OdpowiedzUsuńMyślę, że jest pyszny.
OdpowiedzUsuńI am not a lover of eggplant but this looks delicious!
OdpowiedzUsuńYum! I bet this smells and tastes so good!
OdpowiedzUsuńYummm, so good!
OdpowiedzUsuńThat sounds tasty.
OdpowiedzUsuńIt looks so delicious!! Yum!! Have a great weekend!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Looks beautiful Natalia!!
OdpowiedzUsuńLovely and comforting stew. Love the colour.
OdpowiedzUsuńLooks saucy, flavourful and so moreish! Have a wonderful weekend, Natalia.
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńThis cooking is so different from what I am used to. Have a good weekend!
OdpowiedzUsuńSun dried tomatoes are always nice!
OdpowiedzUsuńKonkretne danie dla mojego męża :)
OdpowiedzUsuńNice recipe & delicious food
OdpowiedzUsuńThat sounds delicious. Have a good day Diane
OdpowiedzUsuńTasty As Always - Would Also Top Off With An Avocado - Well Done
OdpowiedzUsuńCheers
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńIt looks very yummy dear :)
OdpowiedzUsuńAnother perfect summmer dish!
OdpowiedzUsuńxx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com
wygląda na smaczny :)
OdpowiedzUsuńWhat a great idea love these ingredients xoxo Cris
OdpowiedzUsuńhttps://photosbycris.blogspot.com/2019/08/lilacoco-power-of-being-you.html
Wygląda smakowicie! Spróbuję go przyrządzić bez mięsa :)
OdpowiedzUsuńaww...do you like eggplant?
OdpowiedzUsuńLove it....
Wygląda pysznie lubię bakłażany .
OdpowiedzUsuńthis recipe is very awesome. i will try this soon.
OdpowiedzUsuńJULIE ANN LOZADA BLOG
INSTAGRAM: @julieann_lozada
Rewelacyjny gulasz ;-D
OdpowiedzUsuńTeż lubię sięgnąć po mielone mięsko kiedy chcę zrobić coś na szybko ale czegos takiego jeszcze nie jadłam a wygląda smakowicie ^^
OdpowiedzUsuńSeems really good, thanks for sharing the recipe!
OdpowiedzUsuńxx
Myślę, że moja rodzinka byłaby bardzo zadowolona z takiego obiadu :)
OdpowiedzUsuńOh very great recipe darling
OdpowiedzUsuńThanks for share with us
xx
O super, takiego gulaszu jeszcze nie robiłam. :)
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńdelicious :D
NEW OUTFIT POST | AUGUST, PLEASE BE NICE!
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
sympatyczna potrawa, dawno nie jadłam bakłażanów!
OdpowiedzUsuńSuper propozycja na lato
OdpowiedzUsuńUwielbiam bakłażana, więc dla mnie jak najbardziej na TAK!
OdpowiedzUsuńMusi być dobry :)
OdpowiedzUsuńYum.
OdpowiedzUsuńTo moje smaki :-)
OdpowiedzUsuńGreat post, Thanks for sharing,
OdpowiedzUsuńI'm following you! X.
I'm intolerant to that source!!
OdpowiedzUsuńxoxo
marisasclosetblog.com
pyszota :)
OdpowiedzUsuńOh, yes! That would be fantastic! I haven't cooked with eggplant but I might have to try it! :o)
OdpowiedzUsuń