Smacznego:)
2 małe filety z halibuta,
sok z połowy cytryny,
pół dużego ząbka czosnku,
łyżka zimnego masła,
ok. 3/4 szklanki wody (można też dolać troszkę białego wina),
kilka łyżeczek posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz (do smaku)
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, do lekkiego zarumienienia i miękkości.Odłożyć. Na patelnię po rybie wrzucić starty na tarce czosnek, smażyć chwilkę, następnie dolać wodę i sok z cytryny. Dusić minutę, dodać zimne masło, szybko wymieszać, do rozpuszczenia i lekkiego zredukowania sosu. Doprawić solą i pieprzem, włożyć rybę, posypać natką.
ENGLISH:
2 small halibut fillets (or any other fish of your choice),
juice from 1/2 lemon,
1/2 of 1 love of garlic, grated,
1 tbsp of cold butter,
approx. 3/4 cup of water (you can also add some white wine),
few tsp of chopped parsley,
salt and pepper (to taste)
Cut the fish into smaller pieces, season with salt and pepper. Heat a small amount of oil in a pan, add the fish and cook, until lightly golden on both sides and cooked through. Set aside. To the same pan, add grated garlic, cook for 30 second and add water and lemon juice. Simmer for about a minute, add a tablespoon of cold butter and stir, until melts completely. Simmer for another minute or until reduced slightly. Season with salt and pepper. Add the fish back in and sprinkle with parsley. Enjoy:)
This sounds so good, I love fish and lemon together. Have a great week, hugs, Valerie
OdpowiedzUsuńŚwietny, do ryb idealnie pasuje cytryna :)
OdpowiedzUsuńDelicious with pretty simple ingredients.
OdpowiedzUsuńYum yum
Halibut is another of my favourite fish. Very yummy!
OdpowiedzUsuńOh, that looks so delicious!!! Thank you, Natalia!
OdpowiedzUsuńsoup? I love it...so yummy
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś halibuta w takim wydaniu, smakował mi :)
OdpowiedzUsuńGreat recipes 😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńomomo ale pychotne;)
OdpowiedzUsuńPychota, mniam ;-D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ryby :) Świetny przepis.
OdpowiedzUsuńja też ale rzadko jem:)
UsuńLooks great, thanks for the recipe!
OdpowiedzUsuńxx
Ciekawy przepis:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńIt looks so delicious!!
OdpowiedzUsuńxoxo
marisasclosetblog.com
jak ja lubię halibuta!
OdpowiedzUsuńHalibut jest przepyszną rybką! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńLooks so lovely! Light, healthy, and delicious.
OdpowiedzUsuńJa lubię rybę i z chęcią skorzystam z przepisu. Pytanie - czy można użyć tu mrożonej ryby ?
OdpowiedzUsuńMożna, oczywiście ☺
UsuńIt is healthy and delicious looking!
OdpowiedzUsuńsame smakołyki prezentujesz
OdpowiedzUsuńmmm delicious
OdpowiedzUsuńBuona serata
OdpowiedzUsuńTwenty five posts in a morning? You have been busy.
OdpowiedzUsuńI should probably eat more fish. This sounds like a very pleasant recipe.
OdpowiedzUsuńThis look so delicious!! I love almost every kind of fish!! Have a great day!! Big hugs :)
OdpowiedzUsuńLisa
A Mermaid's Crafts
Halibut is one of my favourites!
OdpowiedzUsuńBrzmi nieźle :)
OdpowiedzUsuńDo you have a lot of nice fish up on your Northern coast?
OdpowiedzUsuńAnd it seems you've switched dates for all of your posts and they appeared all last night in our blogrolls :)
Not a lot to be honest, we should have more☺ I have moved to my own domain, that is the reason, sorry for that;)
UsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń„Zapraszam także do siebie na nowy post - KLIK”
Looks delicious !!!
OdpowiedzUsuńAnna
Fajny, ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie. Uwielbiam rybki, więc jak najbardziej na tak :)
OdpowiedzUsuńGreat post dear, so nice and interesting, love it!
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie, choć nigdy nie jadłam halibuta :)
OdpowiedzUsuńAle ja ogólnie za rybą to tak nie bardzo, jedynie okazjonalnie ;)
Ściskam mocno.
I love fresh fish. Have a great day!
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryby! a halibuta chyba jeszcze nie próbowałam, ale chętnie zjem!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na rybkę
OdpowiedzUsuńThis sounds absolutely delicious! I'm going to have to try it.
OdpowiedzUsuńA yummy manner of cooking halibut! :)
OdpowiedzUsuń--
O diário da Inês | Facebook | Instagram
Ryba to nie jest do końca moja bajka. Jednak jak jest dobrze zrobiona, nie ma tego zapachu i smaku ryby intensywnego to czemu nie. :)
OdpowiedzUsuńPewnie, że tak. Należy pamiętać o takich wydarzeniach wszelakich. One kształtują nas, naszą przyszłość i właściwie wszystko.
Pozdrawiam!
I like this recipe, thank you Natalia.
OdpowiedzUsuńŚrednio lubię halibuta, ale to danie wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńLooks delicious, thanks for sharing this recipe.
OdpowiedzUsuńAll the best Jan
Ale wygląda pysznie! Halibuta szczerz mówiąc jeszcze nie miałam okazji zjeść :)
OdpowiedzUsuńBuziaki!
This dish tastes fantastic. I have tried it before! <3
OdpowiedzUsuńLooks like a lovely dinner idea!
OdpowiedzUsuńThanks a lot :D
OdpowiedzUsuńdelicious my friend
NEW REVIEW POST | O BOTICÁRIO: INTENSE CONCEALER, WORTH IT?
Instagram ∫ Facebook Official Page ∫ Miguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D
Un piatto semplice e delizioso!
OdpowiedzUsuńdear Natalia this is absolutely compelling dish :)
OdpowiedzUsuńwinters are approaching and it is our fish eating season :)
blessings to you my friend!
Wróciłam z wojaży a u Ciebie sporo ciekawych przepisów.
OdpowiedzUsuńHalibut tak przyrządzony wygląda pysznie.
Pozdrawiam:)
I love all marine fish...tasteful...
OdpowiedzUsuń# Thank you for recipe....
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI love your recipes and your pictures are also very lovely :)
OdpowiedzUsuńQuesto piatto mi piace.
OdpowiedzUsuńBuon pomeriggio.