Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem |
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem to łatwy pomysł na szybki obiad z kurczakiem. Pierś z kurczaka pod pierzynką zawsze dobrze smakuje, można ją przygotować z dowolnymi dodatkami.
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ja tym razem upiekłam go z sosem beszamelowym, który fantastycznie pasuje do wszelkich zapiekanych dań z serem. Jeśli nie wykorzystacie całego sosu do wysmarowania kurczaka, możecie go podać osobno do obiadu - świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Pierś z kurczaka z piekarnika z pieczarkami może być przygotowana z Waszymi ulubionymi dodatkami. Jeśli macie ochotę, możecie wzbogacić danie o podsmażone warzywa, na przykład włoszczyznę lub paprykę.
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem to zawsze dobry pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny, który bez problemu przygotujecie w środku tygodnia. Polecam smacznego :)
TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na kurczaka :)
Polecam również mojego kurczaka zapiekanego pod pierzynką z papryką:
Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem, składniki:
500 g piersi z kurczaka,
przyprawy do oprószenia kurczaka: sól, pieprz, granulowany czosnek, ulubione suszone zioła (mogą być prowansalskie lub włoskie) - zamiast tych przypraw można użyć ulubionej przyprawy do drobiu
cebula lub kawałek pora,
250 g pieczarek,
2 ząbki czosnku,
na beszamel:
3/4 szklanki mleka,
3/4 łyżki masła,
3/4 łyżki mąki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)
kilka łyżek startego żółtego sera
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami, serem i beszamelem, przygotowanie:
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku:
Baked Chicken Breast with Vegetables Recipe:
2 chicken breasts,seasonings to taste: salt, pepper, granulated garlic, dry herbs of your choice (you can also use favourite poultry seasoning blend)
250 g of button mushrooms,
1 onion or a piece of leek,
2 cloves of garlic
for the bechamel sauce:
3/4 cup of milk,
3/4 tbsp of butter,
3/4 tbsp of flour
seasonings to taste: salt, pepper, nutmeg
few tbsp of grated cheese
Я сегодня запекаю курицу с овощами: картофель, морковь, цветная капуста, баклажан, кабачок, лук, перец, помидоры. Получилось очень вкусно!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuńWhat an interesting way to use bechamel sauce. I have never seen it used that way before.
OdpowiedzUsuńJak coś jest z beszamelem to mój znajomy od razu to lubi:)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńWhat a wonderful meal. Thank you for always inspiring!
OdpowiedzUsuńthe creation of beauty is art.
Wygląda bardzo smacznie:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńNa obiad niedzielny w sam raz :-). Pozdrawiam :-).
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńAle smaku narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńMój top 1 jeśli chodzi o kurczaka :)
OdpowiedzUsuńI've made chicken something like this and it was good. Your picture looks so good!
OdpowiedzUsuńSo many delicious recipes... I already commented the latest one (chicken thighs with dill) on youtube and instagram therefore I thought I might look for another recipe on your blog. All very delicious, can't make up my mind on what to try first...
OdpowiedzUsuńbardzo fajne danie
OdpowiedzUsuń