Kotlety jajeczne |
Moje dzisiejsze kotlety jajeczne to wersja podstawowa przepisu. Jeśli macie ochotę, dodajcie do kotlecików trochę startego żółtego sera, posiekane suszone pomidory, oliwki albo drobno posiekane i podsmażone pieczarki.
Chrupiące kotlety jajeczne dobrze smakują w bułce albo z ziemniakami i surówkami, pasują do nich różne ciepłe sosy, na przykład koperkowy, chrzanowy albo musztardowy. Polecam, smacznego :)
Polecam również moje pyszne kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem mielonym:
Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube
Kotlety jajeczne, składniki:
na ok. 10 kotletów:
10 ugotowanych na twardo jajek,2 surowe jajka,
Kotlety jajeczne, przygotowanie:
Ugotowane jajka rozdrobnić widelcem lub bardzo drobno posiekać. Połączyć z pozostałymi składnikami. Uformować 10 kotlecików, każdy obsypać bułką tartą. Schłodzić około godziny. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, do zarumienienia.
Zmodyfikowany przepis ze strony kwestiasmaku.com
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku:
Hard Boiled Egg Burgers Recipe:
for 10 small burgers:
10 hard boiled eggs,2 raw eggs,
uwielbiam je!
OdpowiedzUsuńI noticed this recipe:) thanks for your sharing...
OdpowiedzUsuńTakie kotlety uwielbiali moi siostrzeńcy gdy chodzili do przedszkola :-).
OdpowiedzUsuńWow! This looks SO good. Definitely my idea of a delicious meal!
OdpowiedzUsuńthe creation of beauty is art.
What a great idea. Something I had never even considered. Thank you.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotlety jajeczne, a wieki ich nie robiłam. Twoje wyglądają przecudnie, ależ mi ochoty zrobiłaś, muszę je zrobić i to niebawem :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Ooo uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńThat's a unique recipe. I've never tried anything like this but it sounds good.
OdpowiedzUsuńDawno jajecznych nie robiłam. Dzięki za pomysł i Twój przepis. :)
OdpowiedzUsuńCałe wieki nie jadłam takich kotlecików :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy takie kotlety. :)
OdpowiedzUsuńŚwietne kotleciki ;)
OdpowiedzUsuńPolecam dodać też trochę ugotowanej kaszy jaglanej
OdpowiedzUsuń