Ryba z piekarnika z sosem szpinakowym |
Ryba z piekarnika ze szpinakiem to świetny pomysł na błyskawiczny obiad nie tylko na piątek. Jest delikatna i aromatyczna, bardzo prosta w przygotowaniu.
Zobaczcie przygotowanie dania krok po kroku na poniższym filmie:
Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube
Ryba z piekarnika z sosem szpinakowym zawsze dobrze smakuje, ale należy pamiętać, by jej nie przesuszyć - czas pieczenia zależy od grubości kawałków filetów. W daniu możecie użyć ulubionej ryby. Fantastycznie sprawdzi się na przykład łosoś, halibut, mintaj, dorsz czy karmazyn.
Ryba z pieca ze szpinakiem świetnie smakuje z ziemniakami lub ryżem i surówkami. Smacznego:)
Ryba z piekarnika z sosem szpinakowym, składniki:
ok. 500 g ulubionej ryby (filety),sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, opcjonalnie granulowany czosnek,
Ryba z piekarnika z sosem szpinakowym przygotowanie:
Przygotować sos: na niewielkiej ilości tłuszczu usmażyć drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodać drobno posiekany czosnek. Smażyć chwilę, zalać śmietanką i wodą lub mlekiem. Wrzucić szpinak, dusić kilka minut, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba, zagęścić sos mąką lub skrobią rozmieszaną w wodzie lub mleku. Upieczoną rybę podawać z sosem szpinakowym.
Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku:
Baked Fish with Creamy Spinach Sauce Recipe:
approx. 500 g of fish fillets,salt, pepper, rosemary, thyme, granulated garlic
Thanks for your recipe...
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki, zapisuję sobie przepis :)
OdpowiedzUsuńSimple is always best for fish isn't it? Thank you.
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńIdealna na obiad ;)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam ryby :)
OdpowiedzUsuńTeż apetycznie wygląda. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńThat looks really good.
OdpowiedzUsuńFish is a popular dish in our house, many thanks for sharing this recipe.
OdpowiedzUsuńAll the best Jan
Bardzo apetycznie przyrządzona rybka. :)
OdpowiedzUsuńLubię ryby, taki przepis z pysznym sosem to dobra odmiana dla ryby w panierce. :))
OdpowiedzUsuńAleż smakowicie wygląda ryba w tym sosie:) Będzie robione;)
OdpowiedzUsuńAle mam smaka, Wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuń