Sznycle z indyka w sosie własnym
Sznycle z indyka w sosie własnym to łatwy i szybki przepis na obiad dla całej rodziny. Sznycle z indyka duszone z cebulą nie wymagają wielu składników i wiele pracy. To dobry pomysł na mięso drobiowe.
Czy sznycel z indyka można smażyć?
Sznycle z indyka jak najbardziej można smażyć, można je dusić, piec, panierować i dowolnie doprawiać. Są tak uniwersalne jak pierś z kurczaka - jeśli macie sznycle z indyka, możecie nimi zastąpić kurczaka w różnych przepisach.
Jak przyprawić sznycel z indyka w sosie własnym?
Sznycle z indyka w sosie pieczeniowym zostały przeze mnie doprawione suszonymi ziołami i papryką. Możecie jednak użyć ulubionej mieszanki do mięsa / drobiu. Kawałki indyka w sosie własnym możecie tez doprawić na ostro papryczką chili, o ile lubicie ostre dania.
Jak smażyć sznycle z indyka bez panierki?
Sznycle z indyka w sosie własnym obsmażamy krótko, ale do wyraźnego zarumienienia. Podobnie postępujemy z dodaną do indyka cebulą. Głęboki kolor mięsa i dobrze zrumienionej cebuli zapewni kolor i smak dla naszego sosu.
Jak zrobić sznycel z indyka w sosie?
Pierś z indyka w sosie własnym zaczynamy przygotowywać od doprawienia mięsa, posypania go mąką i obsmażenia z cebulą i czosnkiem. Całość wystarczy tylko zalać wodą lub rosołem, zagęścić i opcjonalnie zabielić śmietanką.
Bitki z indyka w sosie własnym
Sznycle z indyka duszone w sosie świetnie smakują z ziemniakami, kaszami lub kluskami śląskimi. Podajcie je z ulubioną surówką, buraczkami lub warzywami na parze.
Sznycle z indyka - przepis na obiad
Filet z indyka w sosie własnym to jeden z wielu przepisów na to chude, drobiowe mięso. Polecam również mojego pysznego indyka po toskańsku lub indyka z cukinią i marchewką.
Polecam również pierś drobiową duszoną po zbójnicku, gdzie świetnie sprawdzi się indyk:
Jak zrobić indyka na obiad?
Grazie per questa ricetta deliziosa e anche bella da vedere
OdpowiedzUsuńDoceniam, że wyczerpująco odpowiedziałaś na najważniejsze pytania związane z przygotowaniem sznycli z indyka - czy można je smażyć, jak najlepiej je przyprawić, jak uzyskać idealny sos własny. Krok po kroku opisałaś cały proces, co z pewnością ułatwi przygotowanie tego przepisu.
OdpowiedzUsuńThis looks really good. Thank you!
OdpowiedzUsuńthe creation of beauty is art.